Artikel
Zomergeschenken voor kinderen minima
In de gemeente Coevorden moeten zo’n 3300 inwoners in 1900 gezinnen rondkomen van een minimum inkomen. Gemeente Coevorden vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Het hele jaar door, maar in het bijzonder in de zomervakantie. Dan is het juist een mooie tijd om leuke dingen te doen. 
 
Daarom hebben de medewerkers van het Sociaal Domein een leuk Doe-Mee Zomercadeautje gemaakt voor kinderen in gezinnen die weinig geld te besteden hebben. Het is een opvallende envelop met daarin onder andere een bon voor een dagje uit en een bladcadeau. Deze week worden de enveloppen per post verspreid.
Wethouder Joop Brink (Minimabeleid en Jeugd) ondersteunt het initiatief van harte: “Meedoen betekent voor kinderen ook leuke dingen doen. Als je weinig geld hebt te besteden, kunnen juist die leuke dingen onbereikbaar zijn. Met het Doe-Mee Zomercadeau helpen we daarbij een beetje.”
Doe-Mee-Pas
Het cadeau is voor kinderen van 3 tot 18 jaar die een Doe-Mee-Pas hebben, waarmee ze af en toe wat extra’s kunnen krijgen. Enkele maanden geleden stuurde de gemeente het eerste deel van het cadeau om de gevolgen van de maatregelen door Corona wat te verlichten.
In de bus of aanvragen
Deze week valt dus het Doe-Mee Zomercadeau in de bus bij kinderen die al een Doe-Mee-Pas hebben. Wie nog geen Doe-Mee-Pas heeft kan deze aanvragen bij de gemeente Coevorden. Alleen een Doe-Mee Zomercadeau aanvragen kan ook. Op www.coevorden.nl/doe-mee-pas staan de voorwaarden om in aanmerking te komen vermeld.
Het Doe-Mee Zomercadeau wordt gefinancierd uit de zogenaamde Klijnsmagelden en de
middelen die de gemeente Coevorden beschikbaar stelt voor minimabeleid.
Geplaatst 7 juli 2020
 

Zoeken in de site

Willekeurige foto