Artikel
SC Zweeloo geeft in eerste helft niet thuis en verliest bij Gorecht

HAREN – SC Zweeloo heeft het nog altijd zwaar tijdens het debuutjaar in de derde klasse (D). Ook na de zesde wedstrijd heeft de ploeg van Hans Pullen nog geen punt in het bezit. De nieuwe nummer vier van de ranglijst VV Gorecht won zaterdag met 3-0 in Haren. De eindstand was na nog geen 25 minuten bepaald en dat is te snel. De jonge Groningers - de ‘oudste’ speler van de selectie is 25 jaar - waren heer en meester en scoorden via spelmaker Tiemen Jaarsma (2) en middenvelder Joost van Hoff. SC Zweeloo wordt ondertussen geplaagd door blessures en een schorsing.

Na de rust liet de club uit Zweeloo zien dat er wel degelijk kansen waren. Met twee verse krachten werd er meer druk naar voren gegeven. De defensie van Gorecht bleek even van de leg. Zo raakte Rick Hagenauw al snel de lat. Twee minuten later was hij nog kansrijker, maar het doel werd niet gevonden. Later mikte ook Vincent Kok nog snoeihard op de lat. Ondertussen viel ook derde elftal speler Ariën Sikken - vijf seizoenen terug voor de laatste keer actief in Heren 1 - in voor de aangeslagen Rick Kiers.

Ook het voetballend vaardige en fysiek sterke Gorecht kwam meer dan eens in scoringspositie, maar in de stand kwam wonderbaarlijk genoeg geen verandering meer. Op 16 oktober komt medepromovendus VV Vitesse’63 uit Koekange op bezoek in Zweeloo. Die club won drie duels en verloor drie wedstrijden. Winst lijkt noodzakelijk voor SC Zweeloo om niet te ver achterop te raken, want nummer dertien SV TONEGO (Luttelgeest) heeft vier punten meer.

Gorecht – SC Zweeloo: 3-0 (3-0). 4. en 17. Tiemen Jaarsma 1-0 en 2-0, 22. Joost van Hoff 3-0. Scheidsrechter: Westerloo (Uithuizermeeden). Gele kaart: geen.

SC Zweeloo: Remko Koopman, Vincent Kok, Ties van der A, Hans Lanting, Rick Kiers (65. Ariën Sikken), Kristian Elders, Gerwin Stevens, Rick Hagenauw, Wietse Vugteveen (46. Marco van Veen), Bert Jan Volders (46. Thomas Wolting), Bertin Kiers.

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto