Artikel
Van festivals is helaas geen sprake, maar…..
Sweelpop laat 2020 zeker niet geruisloos voorbij gaan.Van festivals mag dan vanwege corona dit seizoen geen sprake zijn, Sweelpop liet 2020 bepaald niet geruisloos aan zich voorbijgaan. Afgelopen week rolde er al een prachtige Sweelpop-krant op de mat én zaterdag trok een heuse Sweelpop-karavaan door de dorpen. “We zaten eerst wat te filosoferen over een groot Sweelpop-terras, maar daaraan zaten allerlei haken en ogen. We vonden onze On Tour een mooie, creatieve manier om toch naar buiten te treden”, aldus voorzitter Mark Nijenbanning.
Goede nieuws
Uiteraard was het even slikken voor de liefhebbers die afgelopen vrijdagavond een kaartje hadden voor Snelle, Hannah Mae, Diggy Dex en de Daredevils. Ze zouden hun opwachting maken op ‘t Alterbarg, voor de 39ste editie van Sweelpop. Het goede nieuws is dat Sweelpop in 2021 dezelfde line-up kent.
Pleister op de wonde
Als pleister op de wonde trok de crew van Sweelpop zaterdag onder prima omstandigheden met een kar vol muziek en reclame-uitingen door de Zweeler dorpen. De kar stopte bij inwoners die de afgelopen dagen via Facebook een verzoekje bij de organisatoren hadden ingediend. Op verschillende locaties werden verzoeknummers gedraaid. We waren onder meer te gast bij een bruiloft, buurtbarbecues, een verjaardagsfeestje en bij Sweelpopgangers van het eerste uur’’, blikt Mark terug op de geslaagde dorpenronde, die om 16.00 uur bij grand-café LiBo van start ging en rond de klok van 21.00 uur werd afgesloten.
Daniël en Hester Gerritsen   
De tocht ging echter niet zonder slag of stoot, want de accu van de tractor begaf het al voor het eerste optreden. Nadat de boel gerepareerd was trok het ruim vijftien koppig gezelschap naar ‘t Hoes van Hol-An in Oud-Aalden, waar Daniël en Hester Gerritsen hun 25-jarig huwelijksfeest vierden. Muziek uit de tachtiger jaren van onder andere de Bohemian Rhapsody van Queen en tophits van Elton John schalden op het terras uit de speakers.  Na het optreden deden de Sweelpopper nog buurt- en barbecuefeesten aan in Meppen, nog een keer Aalden, Wezup en Zweeloo. Uiteraard werden ook de nestors van Sweelpop niet vergeten…..

Sweelpop trok zaterdag op de tractor met muziekkar door Zweeloo en omgeving. Zo was er toch nog sprake een vleugje Sweelpop. Veel fans werden op deze spontane wijze met een optreden verrast.
Dat gold ook voor Daniël en Hester Gerritsen uit Aalden, die in ’t Hoes van Hol-An met familie en vrienden hun 25-jarig huwelijksfeest vierden.
Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 augustus 2020
 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Brinkenexpositie weer tentoongesteld

Zweeloo, 4 mei 2021. Vanaf deze maand tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buiten-expositie bestaat uit 19 grote panelen met elk een schilderij dat in de omg...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Vragenlijst beleving Prinses van Zweeloo

Beste lezer, Wij zijn twee studentes die momenteel bezig zijn met hun afstudeeronderzoek voor Stichting Geopark de Hondsrug vanuit hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Voor dit afstudeeronderzoek meten wij de ...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort doet mee aan unieke voorstelling Martijn Kardol. Theater Hofpoort doet mee aan een unieke samenwerking tussen een groot aantal theaters in het lan...

woensdag, 7 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto