Artikel
De Muzikant gaf zich niet zomaar gewonnen. !

Tijdens Zuidenveld 2019 was de muzikant — die als ereboog over het Klooster in Zweeloo stond -- de grote publiekstrekker. Zes weken na afloop van het Zuidenveldfeest vond iedereen het onderhand tijd dat de boog weggehaald werd, maar wat doe je met zo’n prachtig bouwwerk.....?

Er werd besloten om de muzikant naar het eind van een landweggetje buiten de dorpsrand van Zweeloo te verhuizen, mooi zichtbaar vanaf de N381. Tot op de Iaatste dag is de muzikant een publiekstrekker geweest; een heuse attractie zelfs ook als zodanig aangemerkt op Google Maps.

Door allerlei omstandigheden bleef de muzikant langer dan de planning was in touw. Afgelopen week was het dan eindelijk zover: de makers die de muzikant vorig jaar zomer vanuit ruim 700 pallets gebouwd hadden, trokken het beeld met vereende krachten omver.

Dat leek makkelijker dan het was, de muzikant had al een aantal stormen doorstaan en was zeker niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

Eerst werd de arm eraf getrokken; auw! Na twee pogingen waarbij de trekband brak, werd vanaf de andere kant de band vastgemaakt; met donderend geraas kwam de kop naar beneden. Jan Kroes (de ontwerper) duwde de andere arm om en ook het geknikte been.

Daar stond ie dan, alleen nog het lijf, de mannen hebben nog wel een paar dagen werk gehad om al het hout weer op te ruimen.

Het was een mooie muzikant!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 augustus 2020

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Jantina Hellingmolen is een indrukwekkend monument en helemáál vanuit de lucht......!

Een reportageteam van het natuurprogramma ROEG van TV Drenthe vloog onlangs met hun drone over het molenterrein en legde het cultuurhistorisch erfgoed in schitterende beelden vas...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Kerken organiseren Kerstspeurtocht

Ga van 24 tot en met 27 december samen aan de wandel en beleef het kerstverhaal dicht bij huis. Met Kerst gaan we naar familie, op vakantie ….. maar voor de twee...

dinsdag, 21 december 2021

Lees verder

Doek valt voor Sweel Cultureel

Voor Sweel Cultureel is het doek gevallen en zal per 1 januari 2022 niet meer bestaan. Het bestuur kijkt terug op een mooie periode...

vrijdag, 17 december 2021

Lees verder
Willekeurige foto