Artikel
De Muzikant gaf zich niet zomaar gewonnen. !

Tijdens Zuidenveld 2019 was de muzikant — die als ereboog over het Klooster in Zweeloo stond -- de grote publiekstrekker. Zes weken na afloop van het Zuidenveldfeest vond iedereen het onderhand tijd dat de boog weggehaald werd, maar wat doe je met zo’n prachtig bouwwerk.....?

Er werd besloten om de muzikant naar het eind van een landweggetje buiten de dorpsrand van Zweeloo te verhuizen, mooi zichtbaar vanaf de N381. Tot op de Iaatste dag is de muzikant een publiekstrekker geweest; een heuse attractie zelfs ook als zodanig aangemerkt op Google Maps.

Door allerlei omstandigheden bleef de muzikant langer dan de planning was in touw. Afgelopen week was het dan eindelijk zover: de makers die de muzikant vorig jaar zomer vanuit ruim 700 pallets gebouwd hadden, trokken het beeld met vereende krachten omver.

Dat leek makkelijker dan het was, de muzikant had al een aantal stormen doorstaan en was zeker niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

Eerst werd de arm eraf getrokken; auw! Na twee pogingen waarbij de trekband brak, werd vanaf de andere kant de band vastgemaakt; met donderend geraas kwam de kop naar beneden. Jan Kroes (de ontwerper) duwde de andere arm om en ook het geknikte been.

Daar stond ie dan, alleen nog het lijf, de mannen hebben nog wel een paar dagen werk gehad om al het hout weer op te ruimen.

Het was een mooie muzikant!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 augustus 2020

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Brinkenexpositie weer tentoongesteld

Zweeloo, 4 mei 2021. Vanaf deze maand tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buiten-expositie bestaat uit 19 grote panelen met elk een schilderij dat in de omg...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Vragenlijst beleving Prinses van Zweeloo

Beste lezer, Wij zijn twee studentes die momenteel bezig zijn met hun afstudeeronderzoek voor Stichting Geopark de Hondsrug vanuit hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Voor dit afstudeeronderzoek meten wij de ...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort doet mee aan unieke voorstelling Martijn Kardol. Theater Hofpoort doet mee aan een unieke samenwerking tussen een groot aantal theaters in het lan...

woensdag, 7 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto