Artikel
Corona-teststraat in Zwembad Zweeloo

Baantjeszwemmen in stijl afgesloten. Het zwemseizoen verliep, door de corona, anders dan verwacht en gewenst. Geen Fair Leef. Aanvankelijk bad gesloten. Uiteindelijk maatregelen. En toen kon het gelukkig weer: het zwemwater wachtte op beweging.


En bewogen werd er. Vaak afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar wie zich door niets laten weerhouden zijn de ochtendlijke baantjeszwemmers. In ‘shifts’, om 7, 8 of 9 uur, naar keuze te reserveren, was een behoorlijk grote groep steevast aanwezig. In het hoogseizoen vaak aangevuld met kampeerders van De Knieplanden (“Wat een rijkdom, een buitenzwembad… bij ons is dat gesloten.”).

Het seizoen werd afgesloten met de traditionele Hennie-en-Alettta act. De ook nu aanwezige vakantiegangers moesten duidelijk gemaakt worden dat deze twee (ook) serieuze zwemjuffen zijn, maar voor deze speciale gelegenheid nu actief als verpleegsters van de corona-teststraat in Zwembad Zweeloo. 

Deze taak vervulde het tweetal met verve: temperaturen, vaccinatiespuit en hup het water in. Waarbij het zwemmen werd opgevrolijkt met muziek en dans langs de waterkant.

Als het geen coronatijd was geweest, was er mogelijk die ochtend nog een sprookje waar geworden: de kikker die ook zijn baantjes zwom, en opeens mee ging liften, mocht niet gekust worden …….. 

De traditionele Hennie-en-Alettta act stond dit keer in het teken van corona.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 september 2020

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto