Artikel
Zwemseizoen 2020 alweer voorbij!

Het zit er weer op, het zwemseizoen 2020 is alweer voorbij! Een seizoen dat vanwege de COVID-19 de boeken in gaat als één van de meest bijzondere seizoenen ooit. Na goed overleg met de gemeente en de collega-buitenbaden Noord-Sleen en Zwinderen gingen we op dinsdag 2 juni open.

Drieënhalve week later dan gepland en onder zeer strenge Corona-voorwaarden. Er werden maximaal 100 bezoekers toegelaten die allemaal vooraf moesten reserveren. Gelukkig mochten we vanaf 1 juli het bezoekersaantal verhogen naar maximaal 250.

Dat reserveren was voor iedereen natuurlijk erg wennen en wij kunnen ons heel goed voorstellen; best een drempel. Gelukkig raakte men er snel aan gewend. Het totale bezoekersaantal is uiteindelijk uitgekomen op 13.461 bezoekers, zo’n 4.000 bezoekers minder dan gemiddeld.

De geweldige samenwerking met de Aelderzwemschool, de fantastische inzet van onze vrijwilligers en het voorbeeldige gedrag van onze bezoekers hebben ervoor gezorgd dat we ondanks alles met een voldaan gevoel op het seizoen terugkijken. We hebben ook eigenlijk alleen maar complimenten gekregen (“wat hebben jullie het goed geregeld”, “wat een mooi en gezellig zwembad”). Ook het feit dat de watertemperatuur is verhoogd naar 25 graden viel de zwemmers massaal op (“wat is het water heerlijk op temperatuur”).

Is er dan helemaal geen wanklank? Helaas wel, want financieel is het niet goed gegaan. We hebben slechts de helft van het normale aantal abonnementen verkocht en vanwege de Corona-maatregelen was onze kiosk gesloten. We lijden dit jaar verlies en we zullen alle steun nodig hebben om voor de toekomst financieel gezond te blijven. Wij hopen op steun van onze gemeente, maar zullen ook uw steun nodig hebben. Te beginnen bij onze donateurs. Eind september zal onze penningmeester de jaarlijkse donateursgelden weer innen. Wij hopen dat wij op u kunnen blijven rekenen.

Bent u nog geen donateur en u wilt ons wel steunen? Lever dan onderstaande opgavestrook in bij onze penningmeester of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Nogmaals bedankt voor jullie steun, in welke vorm dan ook. “Alleen samen staan we sterk”.
Wij hopen jullie allemaal volgend jaar in goede gezondheid terug te zien in ons mooie zwembad.

Bestuur Zwembad Zweeloo

Silvia Hollander, Olfred Nijenbanning, Jan Seubring, Harma Stevens en  Annemiek Vorsteveld

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto