Artikel
Nieuwe voorzitter Anita Klingenberg is trots op vv Sweel

Sweel krijgt met de aanstelling van Anita Klingenberg als voorzitter een volledig vrouwelijk dagelijks bestuur, met naast Klingenberg bestuurslid facilitaire zaken Hester Pronk, penningmeester Geesje Meijerink en secretaris Angela Berkhof.

“Vrouwen zijn al een vertrouwd gezicht op het voetbalveld, maar het is goed dat ze ook in de bestuurskamer zichtbaar worden”, zegt  de 43-jarige inwoonster van Zweeloo. Om er direct aan toe te voegen: “Niemand binnen de club hoeft bang te zijn dat vrouwen nu de macht gaan grijpen.”

Natuurlijk proces
Anita Klingenberg vindt het goed dat de mix er is. “Mannen en vrouwen vullen elkaar heel goed aan. Volgens mij is het belangrijk dat je gemotiveerde en geschikte mensen in een bestuur hebt, het is dan niet relevant of ze man of vrouw zijn. Bij vv Sweel is dat een heel natuurlijk proces, omdat we ook veel vrouwelijke leden en vrijwilligers hebben. Dan zie je ook eerder welk bestuurlijk talent er rondloopt.” 

Alfred Vrieling: “Het was een eer om voorzitter van vv Sweel te mogen zijn”

Vrijdagavond kwam er tijdens de ledenvergadering een einde aan het voorzitterschap van Alfred Vrieling. In zijn kielzog namen ook Wichard Vorsteveld en René Lanting afscheid van het bestuur.

De afzwaaiende voorzitter blikte in zijn afscheidsspeech met een uitermate tevreden gevoel terug op de bestuursperiode “Het was een eer om voorzitter van deze club te mogen zijn.”

Persoonlijk vlak veel gebracht
vv Sweel paste Alfred als een jas. “Het voorzitterschap heeft mij op het persoonlijke vlak veel gebracht. We hebben in deze periode mooie dingen voor de club kunnen doen. Ik ben daar deelgenoot van geweest en dat gaf me veel energie. Ik heb ook bijzonder genoten wanneer ik door-de-weeks en in het weekend de jeugdteams aan het werk zag op ons prachtig sportcomplex. Genoten ook van de seniorenteams, die het met elkaar gezellig hadden na de wedstrijden in de kantine. En natuurlijk als de hoofdmacht weer eens een tegenstander van de mat speelde. Dat alles geflankeerd door spandoeken en vuurwerk van de Snakeside….."" Lees het volledige verhaal ovan Anita en Alfred op www.vvsweel.nl

Het bestuur van vv Sweel bestaat uit: Anita Klingenberg, Angela Berkhof, Geesje Meijerink, Hester Pronk, Henk Nijenbanning, Remko Koopman, Jan Pol en Martin Pronk.  

Alfred Vrieling droeg vrijdagavond tijdens de jaarvergadering van vv Sweel de voorzittershamer over aan Anita Klingenberg. (Foto: Gerda Looije)  

Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 september 2020

 

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto