Artikel
Eerste punt ooit voor SC Zweeloo op derde klasse niveau

ZWEELOO – Medio oktober was het zover: het eerst punt (ooit) voor SC Zweeloo in de derde klasse. Thuis tegen VV Vitesse’63 uit Koekange bleef zaterdag de 0-0 tussenstand tot aan het laatste fluitsignaal staan op het digitale scorebord. Dat mag gerust een klein wonder heten, want beide clubs kregen riante kansen op meer dan een puntendeling. Tijdens het laatste kwartier lukte het SC Zweeloo niet te profiteren van een man meer situatie. Middenvelder Pieter Hoekstra moest er terecht af na zijn tweede gele kaart.

Wellicht was nummer negen Vitesse’63 voor de rust iets sterker, maar de beginfase van zowel de eerste als tweede heft was voor SC Zweeloo. Topschutter van de derde klasse D Johnny Schuttevaar kreeg tijdens de eerste 45 minuten de grootste kans, maar keeper Remko Koopman redde. Na de rust nam Rick Hagenauw - op aangeven van Vincent Kok - al snel het doel van Arjen van Noord onder vuur, maar de keeper redde zeer knap.

Met nog een half uur op de klok leek Vitesse’63 de score dan toch te openen, maar de bal bleek al over de achterlijn geweest te zijn. Na kansen voor aanvaller Schuttevaar en Hagenauw (voorlangs) kregen de gasten vlak voor tijd nog een droomkans (over). In de slotminuut probeerde Gerwin Stevens het nog van afstand, maar Van Noord was niet te passeren. Het bleef dus bij 0-0. Tegenvallers bleken de blessures voor Marco van Veen en Kristian Elders, die het veld aangeslagen verlieten. Zij werden goed vervangen door Rolf Drewes en Thomas Wolting.

Na de bekerwedstrijd (tussenronde) van dinsdag 19 oktober thuis tegen zaterdagtweedeklasser SC Rouveen, volgt op zaterdag 23 oktober de verre reis naar het onbekende Luttelgeest. Tegenstander SV TONEGO (Tot Ons Nut En Genoegen Opgericht) is vanaf 15.00 uur de opponent in de Noordoostpolder. De belangen zijn (opnieuw) groot, want de Flevolanders staan dertiende met drie punten meer. Pakt SC Zweeloo de eerste winst ooit in de derde klasse?

SC Zweeloo – Vitesse’63: 0-0. Scheidsrechter: Van der Hoek (Assen). Bijz. Rode kaart Vitesse’63: 72. Pieter Hoekstra (twee keer geel).

SC Zweeloo: Remko Koopman, Rick Kiers (79. Bert Jan Volders), Ties van der A, Hans Lanting, Henri Popken, Kristian Elders (64. Thomas Wolting), Gerwin Stevens, Rick Hagenauw, Marco van Veen (46. Rolf Drewes), Vincent Kok, Bertin Kiers.

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto