Artikel
Geen EK-voetbal, maar wél de vv Sweel Jeugd Cup

Voorlopig geen EK-voetbal, Olympische Spelen en Wimbledon, maar zaterdag werd er op ‘’t Alterbarg gelukkig wél gestreden om de prestigieuze vv Sweel Jeugd Cup. De amateursport is door corona tot stilstand gekomen, maar gelukkig mogen de jeugdvoetballers wel de wei in. Bij vv Sweel proberen ze er het beste van te maken.

Uiteraard wel met de nodige restricties, winnen of verliezen is voor de voetbaljeugd van vv Sweel nu even niet het allerbelangrijkste. Het feit dat ze plezier kunnen beleven is al een overwinning op zich.

Afgelopen zaterdag werden op het sportpark drie toernooivormen afgewerkt. De teams van JO 8 t/m 13, JO 15/MO15 en MO17, JO 17 en JO 19 kwamen in actie. Dit alles mede dankzij de initiatiefnemers Jaap Scholing en Jeroen Dijkstra.

Op ’t Alterbarg is er veel veranderd sinds het uitbreken van de coronapandemie: verbod op publiek geldt ook voor ouders, kleedkamers dicht en ook kantine is niet toegankelijk. “Het is niet leuk, maar we kunnen gelukkig met de jeugd blijven voetballen. We vragen nu meer van het kader. Gelukkig hebben we de beschikking over enthousiaste vrijwilligers om het allemaal in goede banen te leiden”, zegt Henk Nijenbanning, die binnen het bestuur verantwoordelijk is voor de jeugdafdeling.

Komende zaterdag staat voor de jeugdvoetballers de tweede ronde van de vv Sweel Jeugd Cup op het programma. Op 7 november voorlopig de slotronde, maar kan afhankelijk van de coronamaatregelen worden verlengd.

Op de site van vv Sweel worden de standen en de onderlinge competities bijgehouden. De teams bij de onderbouw worden telkens gewijzigd. Ook deze mutaties staan op de site www.vvsweel.nl

Foto: Monique Jonkman-Koolen

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 oktober 2020

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto