Artikel
Leonie van der Veen doet oproep voor “Een lichtje in donkere tijden...!”

Een aanstekelijke flyer van de gemeente Hogeland bracht Leonie van der Veen op een idee. De inwoonster van Aalden haakte er enthousiast op in: In deze Groningse gemeente zijn alle inwoners opgeroepen om extra verlichting aan te steken, om zo in deze wat sombere tijd toch een sfeervol lichtje te bieden.

Op deze manier wil men de straten een beetje opvrolijken in deze extra donkere maanden. Deze sympathieke gedachte moet eigenlijk breed uitgerold worden. En ik dacht: dat kan in onze Zweeler dorpen toch ook….!”

Leonie voegde de daad bij het woord en heeft zelf een aansprekende flyer gemaakt. Met dit initiatief hoopt ze een stimulans te kunnen geven om - ondanks alle beperkingen - toch te kunnen verbinden in tijden dat een kopje koffie, een buurtbarbecue of een vrijmibo niet meer vanzelfsprekend zijn. “We moeten de focus leggen op wat nog wel kan. De dagen worden korter en de feestdagen somberder, maar met wat extra lichtjes in tuinen en huiskamers is een wandeling door het dorp een stuk vrolijker.”

Leonie doet in de flyer dan ook de oproep om  tuinen, terrassen en vensterbanken te versieren met (kerst)lichtjes. De flyer gaat de Aaldenaar onder meer via Facebook onder de aandacht brengen.

Leonie woont sinds 2016 met haar gezin in Aalden. “Het bevalt ons hier heel goed. Zeker in deze tijden blijkt maar weer dat wonen in een dorp toch meer vrijheid biedt. We hebben de grote drukke stad verlaten en genieten met ons vieren met volle teugen van het rustige uitgestrekte platteland, maar zeker ook van de gemoedelijkheid.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 oktober 2020

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto