.

.

 

.

Schaatskoorts stijgt tot grote hoogte…..

Kouder en kouder… liefhebbers storten zich juichend op sneeuw én natuurijs. Plots veranderde de grijzige wereld afgelopen weekend in een wit sprookje. Wel een sprookje met een harde en ijzig koude oostenwind, maar daar trekken veel mensen zich niets van aan. Met vrolijke gezichten banen ze zich een weg door een mooi winters tafereel.

Meppen
Ook de schaatskoorts stijgt tot grote hoogte.In Meppen nemen we een kijkje op de natuurijsbaan van Twientiesveen. Alles op en rond de baan aan de Veentiensweg is gereed. Diepvrieskou staat garant voor lachende gezichten bij de bestuursleden van Twientiesveen. “Als alles goed gaat, dan gaan we woensdag of donderdag open en kan er in Meppen volop geschaatst worden. De liefhebbers moeten de Facebook-pagina nauwlettend in de gaten houden!”  

Wezup
Het winterweer doet ook bij de schaatsliefhebbers in de andere dorpen het bloed sneller stromen.  “We zijn er helemaal klaar voor”, zegt voorzitter Arjen Jakobs van De Boertip in Wezup. Al blijft er altijd nog wat te wensen: “De  ijsvloer is door de sneeuw niet helemaal in topconditie, maar goed genoeg voor veel schaatsplezier.” Inwoners worden via de dorps-app op de hoogte gehouden van de openingstijden van de baan aan de Brugstraat.

Aalden-Zweeloo
Bestuurslid Arjan Kort van Wintervreugd woont op een steenworp afstand van de ijsbaan in Aalden. “Over de ijsgroei maken we ons met deze Siberische temperaturen weinig zorgen, maar de sneeuw speelt ons wel enigszins  parten. Gelukkig is de baan in redelijk goede conditie en de schaatsen kunnen dus echt uit het vet. Het beloven perfecte en zonnige schaatsdagen te worden!” De verwachting is dat de baan in de loop van deze week voor het publiek geopend kan worden. Volg het laatste nieuws op de FB-pagina en de website van Wintervreugd.

Geldende coronamaatregelen
Veel enthousiasme en vertrouwen dus, maar mag je straks ook daadwerkelijk het ijs op met de geldende coronamaatregelen? “Jawel, maar uiteraard met in achtneming van de anderhalve meter afstand, in een maximale groepsgrootte van twee (boven de zeventien jaar) en rekening houdend met de avondklok”, zo benadrukken de bestuursleden. En dus bereiden de drie schaatsverenigingen zich optimaal voor. Niet in de laatste plaats gedreven door het enthousiasme van hun achterban. "We vinden het geweldig dat mensen even lekker de baan op kunnen in deze tijd.”

Voor Ruben Reinhoud, Linda Klingenberg, Nienke Tielken en Meike Hahn (v.l.n.r) kwam de berg sneeuw als een geschenk uit de hemel. Het was hét ideale moment om een mooie iglo te bouwen. En dat deed het viertal zondagmiddag dan ook, in de tuin van de familie Klingenberg aan het Klooster. (Foto: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 februari 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel