.

.

 

.

Doe-Mee-Pas wordt Doe-Mee-Webwinkel

Vanaf deze week kunnen inwoners die afhankelijk zijn van een inkomen rond het sociaal minimum gebruik maken van de Doe-Mee-Webwinkel. Zij krijgen een budget en kunnen dat via de webwinkel zelf besteden bij aanbieders in de regio Zuidoost-Drenthe.

De aanbieders zijn sportverenigingen, verenigingen met een cultureel aanbod en ondernemers. De webwinkel biedt meer keuzemogelijkheid voor de inwoners. Wanneer inwoners een ‘product’ kopen, wordt het geld direct aan de betreffende vereniging of ondernemer overgemaakt.

 

Inwoners met een inkomen rond het sociaal minimum ontvingen tot nu toe de Doe-Mee-Pas. Op vertoon van hun pas hadden zij de mogelijkheid voor een gratis
lidmaatschap van een sportvereniging of vereniging met een cultureel aanbod. De betreffende vereniging stuurde de rekening vervolgens naar de gemeente Coevorden. “In de Doe-Mee-Webwinkel zien al onze inwoners welke mogelijkheden er zijn om te sporten of bijvoorbeeld naar het theater te gaan. Kinderen kiezen wat zij in de zomervakantie willen doen en welke spullen zij voor school nodig hebben. Ieder kiest zo wat het beste bij hem/haar past. Mooi dat we deze stap kunnen maken”, aldus de verantwoordelijk wethouder Joop Brink.
60 aanbieders
Vanaf 15 februari hoeven inwoners geen pas meer te gebruiken en kunnen zij hun keuze maken in de Doe-Mee-Webwinkel. Om ze een ruime keus te kunnen bieden zijn de afgelopen maanden sportverenigingen, aanbieders van culturele activiteiten en ondernemers benaderd met het verzoek hun aanbod in de webwinkel te plaatsen. Zo’n 60 aanbieders hebben inmiddels aan de oproep gehoor gegeven.
Kinderen tot 12 jaar
Inwoners die al een Doe-mee-Pas hadden, ontvangen deze week een brief op hun huisadres waarmee ze toegang tot de webwinkel kunnen krijgen. Kinderen vanaf
12 jaar en volwassenen loggen zelf in. Ouders of verzorgers van kinderen tot 12 jaar loggen in voor zichzelf én het kind.
Regelingen
Het budget in de webwinkel komt uit de Doe-Mee-Pas-regeling. Die regeling heeft de gemeente Coevorden om te bevorderen dat al onze inwoners kunnen meedoen
in de maatschappij. De Kindpakket-regeling is gericht op kinderen van 3 t/m 17 jaar. De afgelopen jaren stuurden we die kinderen waardebonnen. Vanaf 1 april
kunnen ouders samen met hen producten kiezen in de webwinkel. De invoering van de Kindpakket-regeling werd mogelijk door de zogenaamde Klijnsma-gelden.
Alle gemeenten krijgen die structureel van het Rijk om kinderen in armoede te ondersteunen.
Meer informatie is te vinden op www.coevorden.nl/doe-mee-webwinkel. U kunt ook contact opnemen via tel. 14 0524 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 februari 2021
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel