Artikel
Nathalie Touwen (27): “De variatie in bezigheden maakt het voor mij heel boeiend”

Schaatscoach van Sven Kramer Academy neemt ook damessportgroep Atilla Actief onder handen. Nathalie Touwen houdt niet op voordat ze iets kan. Zo oefende Nathalie vroeger in de paardenbak eindeloos op haar New-Forestpony en het Friese paard van haar moeder.

Net zo lang proberen tot ze de oefeningen onder de knie kreeg. Zo ging het ook met schaatsen en muziek maken bij B.O.M. 

Inmiddels is de 27-jarige Aaldenaar binnen de Sven Kramer Academy uitgegroeid tot een gewaardeerd trainer-coach. En niet in de laatste plaats is Nathalie dichtbij huis als sportinstructrice nauw betrokken bij de damessportgroep van Atilla Actief.

Paardrijden, schaatsen, zwemmen, ijshockey én muziek……
Nathalie houdt van een veelheid aan sporten. Paardrijden en schaatsen staan bij haar met stip op nummer 1. Daarnaast is ze nog volop actief in andere sporten om haar conditie op peil te houden, zoals zwemmen en ijshockey. Eén van haar grootste hobby's is muziek: bij B.O.M is ze heel bedreven met ritmische en melodische slaginstrumenten.

Nathalie is ook een gepassioneerd amazone

Sportgerelateerde opleidingen
Nathalie heeft in de afgelopen jaren diverse sportgerelateerde studies afgerond. “Na mijn HBO-opleiding Diermanagement - hoofdrichting Paard & Management - heb ik in 2017 mijn diploma Schaatstrainer-coach behaald. In 2019 heb ik nog cursussen op het terrein van Yoga en Pilates gevolgd.” Sinds dit jaar prijkt op haar uitgebreide CV ook nog een cursus Bootcamptrainer. “Het zijn heel verschillende bezigheden en daarom extra leuk. De kennis uit al deze verschillende opleidingen pas ik toe in mijn sportlessen.” De in Aalden getogen Nathalie is overigens nog bepaald niet uitgeleerd. “In de toekomst wil ik misschien nog een masteropleiding gaan doen in Animal Science (relatie tussen dieren en mensen/red.) of toch nog iets in de sportrichting. Gezondheid en welzijn staan voor mij in ieder geval centraal.”

IJs gebroken
Voordat haar voeten bekend werden met ijzers, had ze er al een carrière als amazone opzitten. Eén waarbij een rechte houding een vereiste is. Nathalie was amper 4 jaar oud toen moeder Allie haar op de rug van een Fries plaatste. Het ijs was gebroken. Al snel kreeg ze haar eigen pony. Het is het gevolg van opgroeien op een woonboerderij in Oud-Aalden, waar veel om pony’s en paarden draait. “Ja, met New-Forestpony’s & Shetlanders in de hoofdrol én hopelijk in de toekomst ook weer een Fries. Het was mijn droom sinds mijn 4e jaar om een zwarte Shetlandpony te hebben, maar die ontbrak toen nog in onze stal. We hadden alleen Friezen en grote pony’s. Elke keer dat mijn opa en oma op vakantie gingen naar Engeland vroeg ik of ze er één mee wilden nemen……. Mijn eerste eigen pony was een New-Forestpony. Later kwamen er gelukkig toch nog twee zwarte Shetlandpony’s op mijn pad.”

Geweldige uitlaatklep
Tegenwoordig draait het bij Nathalie ook veel om schaatsen. “Ik kan uren met paarden bezig zijn, maar ik kan ook uren op de ijsbaan van Thialf in Heerenveen staan. Voor een belangrijk deel heb ik van mijn hobby’s mijn beroep kunnen maken. Paarden en schaatsen is voor mij een geweldige uitlaatklep. Nathalie benadrukt dat de Sven Kramer Academy niet gericht is op toptalenten. “Het gaat juist om de breedtesport en dat spreekt mij bijzonder aan. Mensen kunnen hier komen trainen of clinics volgen. En we richten ons niet alleen op kinderen, ook volwassenen zijn welkom. Bijvoorbeeld mensen die hun techniek willen bijschaven of na jaren weer het ijs op willen. Het allermooiste is om met de kinderen over het ijs te schuifelen. Het begint met vallen en opstaan en dan zie je ze groeien….”

Sportinstructrice Borger-Odoorn
Daarnaast is Nathalie In de gemeente Borger-Odoorn als sportinstructrice betrokken bij het project Cool 2B Fit dat gericht is op een gezonde leefstijl. “Samen met gymleraren verzorg ik sportlessen aan een groep kinderen. Ik vind het leuk om kennis over te brengen op jongeren, dat was iets dat ik altijd al voor ogen heb gehad.”

Nathalie Touwen: een veelzijdig en enthousiaste sportvrouw

Enthousiaste damesgroep Atilla Actief
De variatie in bezigheden maakt het voor Nathalie allemaal boeiend. Met veel enthousiasme geeft ze iedere dinsdagochtend van 8.30 – 9.30 uur in de Aeldermeent sportles aan een damessportgroep van Atilla Actief. “De leeftijd is gevarieerd en ligt momenteel tussen de 40 en 90 jaar. Allemaal enthousiaste dames, die graag komen sporten. Tijdens de les werken we aan kracht, balans, lenigheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en reactiesnelheid. Belangrijk is het behouden en ontwikkelen van een gezond en sterk lichaam. We doen altijd afwisselende oefeningen om dit doel te bereiken. Globaal doen we een warming-up, loopscholing, balansoefeningen, krachtoefeningen met eigen lichaamsgewicht, stretches en een spelvorm. Vooral dit laatste is nog wel eens goed voor de lachspieren. Iedereen moet mee kunnen doen op haar eigen niveau. De gezelligheid en het plezier tijdens de trainingen, met een gemotiveerde groep mensen maakt het elke week weer leuk.”

Flexibel en creatief in coronatijd
Nathalie vervolgt: “Door de corona-crises mogen we af en toe niet sporten, zoals we normaal gewend zijn. Daar gaan we flexibel en creatief mee om. De afgelopen tijd hebben we op het veldje tegenover de sporthal de lessen afgewerkt. Op dit moment zijn groepslessen helaas niet toegestaan en stuur ik de leden oefeningen en filmpjes waar ze mee aan de slag kunnen. We houden samen de moed erin. En kijken uit naar de tijd waarin we weer normaal kunnen doen. In de tussentijd blijven we in ieder geval fit!" 

“Wat betreft de damessportgroep van Atilla Actief kunnen we zeker nog enthousiaste nieuwe leden gebruiken! Schroom niet om contact op te nemen bij vragen.”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via Wilma Visser: mobiel 06-10537701, of e-mail  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 november 2020
 

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto