Artikel
Bermbeheer Meppen maakt wederom sier met aantrekkelijk geprijsd bloembollenpakket
Komende zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur verkooppunt bij Coop Weggen. In de Zweeler dorpen zijn vrijwilligers drukdoende met de aanplant van bloembollen in de strijd tegen de eikenprocessierups. Ook in Meppen is er de afgelopen weken weer hard gewerkt. Vrijwilligers van Bermbeheer Meppen stopten vol overgave liefst een paar duizend bloembollen in de grond.

Om inkomsten te genereren werden afgelopen jaar ook botanische bloembollen op markten verkocht. Dit jaar gaan de markten echter niet door en heeft Bermbeheer Meppen dus bloembollen over. Komende zaterdag (21 november a.s.) staan vrijwilligers met deze speciaal tegen de eikenprocessierupsen ontwikkelde bloembollen met een kraampje bij Coop Weggen in Aalden.

Een zak met wel 80 botanische bloembollen - verschillende soorten - voor slechts € 9,95 voor in de tuin. Deze bloembollen zijn speciaal geselecteerd door JUP uit Noord Holland omdat de bloemen vogels en insecten aantrekken en zich te goed doen aan de eikenprocessierups.

Dus direct vroeg in het voorjaar wordt al een begin gemaakt met de biologische bestrijding tegen deze rupsen. die veel overlast geven. De term Botanisch geeft aan dat de bollen zich automatisch ieder jaar vermeerderen.  Ook zorgen de mooie bloemen in het voorjaar voor wat lichtpuntjes en blijdschap in deze donkere wintermaanden met alle beperkingen vanwege het coronavirus. Kleur en fleur is wat we graag zien! Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur staat Bermbeheer Meppen met een kraampje bij de Coop in Aalden. Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op…!

Bloembollen planten in de strijd tegen eikenprocessierups

Bij de foto: Het kriebelt al als je erover leest: eikenprocessierupsen. Maar er is goed nieuws! Er is een natuurlijke en kleurrijke oplossing gevonden tegen deze rupsen. Bermbeheer Meppen heeft een bollenmengsel in de aanbieding, waarop wespen en vliegen afkomen. De bollen kunnen worden geplant aan de voet van eiken. De roofinsecten blijven in het voorjaar hangen in het bollenmengsel totdat de rupsen er zijn en stappen dan over van bloem naar rups. De bollen kunnen verwilderen en zich uitbreiden.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 17 november 2020

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto