Artikel
Fietsen Ohne Grenzen stopt ermee

Wat begon in 2006 met 278 deelnemers en een topjaar had met ca. 1200 deelnemers had in 2020 voor de 15e keer plaats moeten vinden. Helaas ging het derde lustrum vanwege het coronavirus niet door en het organiseren in 2021 werd een groot vraagteken.

De doelstelling van de “Stichting Fietsen ohne Grenzen” is het bevorderen van het toerisme in Coevorden en Drenthe. En de deelnemers een paar mooie en gezellige dagen aan te bieden. Deelnemers uit het gehele land vonden de weg naar Emlichheim en Coevorden en verbleven een aantal dagen bij familie en vrienden maar vonden ook de weg naar campings, vakantieparken, B & B, hotels en restaurants in Coevorden en omgeving.

Maar aan het organiseren van een evenement zoals “Fietsen Ohne Grenzen” hangen steeds meer voorwaarden en eisen die o.a. door de overheid aan de organisatie worden gesteld. Gezien de gemiddelde leeftijd van de huidige vrijwilligers die ver boven de 70 ligt, waarvan er al een aantal zijn uitgetreden is het vinden van enthousiaste vrijwilligers, ondanks de wervingsadvertenties, uiterst moeilijk. Ook het vinden van sponsors in de Gemeente Coevorden is erg moeilijk, dit in tegenstelling tot Emlichheim.

Dit wetende hebben we als bestuur en werkgroep van de “Stichting Fietsen Ohne Grenzen” besloten om geen Fietsevenement meer te organiseren.

Artikel geplaatst 17 november 2020

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto