.

.

 

.

Meest bijzonder en markant bankje van Zweeloo.......

Waterschapsbank 'bij brug over stroompje' straalt robuustheid uit

In onze Zweeler dorpen staan veel banken; gewone, eenvoudige banken waarop het even goed uitrusten is. Eén bank springt er echter uit; de Waterschapsbank aan het eind van de Hoofdstraat bij de brug over de Aalderstroom. Vanaf de bank heeft men een mooi uitzicht op het beekdal.

Kunstenaar Gjalt Blaauw maakte in 2008 in opdracht van waterschap Velt & Vecht deze bank. De kunstenaar uit Groningen nam destijds een Drentse zwerfkei als uitgangspunt en dat viel in de smaak. Hoewel de bank niet voor het magere achterwerk van een wandelaar lijkt geschapen, is het een mooi domein voor wandelaars en natuurliefhebbers om te verkennen en genieten.

Gjalt Blaauw zaagde een plak van de zwerfkei af en vervolgens werd de zwerfkei gepolijst. Het is een bank die robuustheid uitstraalt en prima past in het landschap. De twee grillige vormen naast de bank zijn van metaal en werden vervolgens gelast en gecoat. Zij symboliseren de opnieuw weer meanderende Aalderstroom. 

Er is bij de bank door het Waterschap Velt & Vecht een paneel geplaatst met informatie over de omgeving.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 2 maart 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel