.

.

 

.

Rianne Elzinga (18) uit Benneveld:

“GroenLinks is de partij die mij het meest aanspreekt”. Rianne Elzinga uit Benneveld moet eerlijk bekennen dat ze er nog niet helemaal uit is of ze morgen (17 maart) gaat stemmen. “Voor mij is het nog niet duidelijk op welke partij ik wil stemmen.

Doordat er veel aandacht in de media uitgaat naar corona, vind ik eigenlijk dat de Tweede Kamerverkiezingen een beetje ondersneeuwen. Met weinig informatie is het voor de nieuwe lichting stemmers best lastig om een goede keuze te maken.”
Rianne mag dit jaar voor het eerst een stem uitbrengen: “Dat brengt zeker gezonde spanning teweeg  omdat jouw eigen stem van invloed kan zijn voor de verkiezingen. Elke stem telt dus!.”
Rianne noemt de politiek een interessant thema. “Wat er in de Tweede Kamer wordt beslist is van invloed op ons dagelijks leven, maar is ook mede bepalend voor onze toekomst. Ik heb op dit moment trouwens geen enkele ambitie om zelf de politiek actief te worden.”

De partij die haar het meest aanspreekt is GroenLinks. ‘In het verkiezingsprogramma domineert het thema klimaat. Daar sta ik 100 % achter omdat ik geloof dat we de klimaatverandering moeten stoppen. Dat is ook sterk gerelateerd aan mijn studie Technische Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen." Rianne verwacht dat de wereldwijde energiebehoefte de komende decennia door het dak zal gaan. "De vraag stijgt enorm en daarom moeten wij terugschakelen. We hebben het nog onvoldoende over besparing. Dat is cruciaal, en dat wordt heel vaak vergeten. Gelukkig worden apparaten steeds zuiniger en komen er ook steeds meer technologieën.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 maart 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel