.

.

 

.

Bart Nijland (18) uit Benneveld:

“Hoe zet je de voors en tegens van al deze 37 partijen op een rijtje?” Bart Nijland is zeker van plan om morgen (17 maart) te gaan stemmen, maar de 18-jarige inwoner van Benneveld heeft zich pas de afgelopen dagen echt verdiept in de politieke materie.

Bart maakt voor het eerst de stembusgang, maar staat wel voor een behoorlijk dilemma. “Het valt als nieuwkomer niet mee te kiezen uit 37 partijen en in totaal 1.579 kandidaten. Hoe zet je de voors en tegens van al deze 37 partijen op een rijtje.”
Bart kijkt nog niet te veel naar de periode na de coronacrisis. “Laten we eerst de pandemie maar snel oplossen. We staan in meerdere opzichten voor grote uitdagingen en die moeten we het hoofd bieden. Voor mij als kiezer is dit een belangrijk thema”, zegt Bart, die bezig is aan zijn eerste jaar van de HBO-studie Biologie en medisch laboratoriumonderzoek.
Vanuit democratisch oogpunt voelt het voor Bart goed om nu mee te kunnen denken en invloed uit te kunnen oefenen op de overheid. “Ondanks het feit dat ik niet echt politiek geïnteresseerd ben, kijk ik zeker met een schuinoog naar de sociale media en laat me informeren over de opvattingen van de politieke leiders.”

De VVD kan wel op de sympathie van Bart rekenen, want zolang hij het zich kan herinneren heeft de partij onder Rutte best goed gedaan.
Vrijheid is voor Bart een belangrijk thema. “Dat betekent vrijheid van denken, de vrijheid van spreken, de vrijheid van handelen. Verder ben ik van mening dat de kwaliteit van het onderwijs meer aandacht behoeft en verbeterd moet worden. Voor mij is ook belangrijk dat het Nederlandse zorgstelsel de komende jaren garant moet blijven staan voor goede en toegankelijke zorg voor iedereen. Het is logisch dat corona nu de aandacht opslokt, maar ik hoop dat daarna een complete visie op Nederland na de crisis komt.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 maart 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel