Artikel
Sandra de Boer : “Meppen is een plek waar ik me eindelijk thuis kan voelen”

Met klankschalensessies hoop creëren, angst transformeren én liefde manifesteren in corona tijd. Ze woonden in het Zuid-Hollandse Hendrik Ido Ambacht. In de drukke stad was het nooit stil. Ze wilden het anders, ze wilden wonen op een mooie plek met volop ruimte en dicht bij de natuur.

Ze onderzochten de mogelijkheden. Keken in de drie noordelijke provincies naar geschikte locaties en uiteindelijk namen ze de stap: Sandra en Tjomme de Boer verruilden in augustus 2017 de drukke stad voor een prachtige stek aan de Mepperstraat in Meppen. De drukte en diversiteit van de stad missen ze geen seconde. Ze hebben op het Drentse platteland – samen met hun twee dochters - veel waar ze dankbaar voor zijn.

“Meppen is voor ons een plek waar we ons eindelijk echt thuis kunnen voelen. Een fijne, mooie omgeving om te leven en te groeien. Een plek waar we ons vanaf het begin welkom voelen”, zegt Sandra. Tot de eerste lockdown heeft ze vrijwilligerswerk gedaan bij de Adrianahoeve in Meppen. “Wat een mooie tijd, een plek waar met zoveel liefde voor elkaar wordt gezorgd. Een plek waar menselijkheid en liefdevolle zorg op de eerste plaats komen. Ik heb hier met heel veel plezier meegeholpen”, aldus Sandra.

Mooie plannen en dromen
Veel mensen zijn haar voorgegaan in Oes Eig’n Kraantien. "Unieke verhalen over unieke mensen met mooie plannen en dromen. Nu staat ze zelf met haar gezin in de schijnwerpers, maar ook met een duidelijk doel: “Vrolijke verhalen, moeilijke ervaringen, hoopvolle verhalen, positieve verhalen, die we nu nodig hebben in deze tijd om hoop te creëren en de mooie dingen in het leven te kunnen blijven zien.” 

Beperkingen rondom corona zijn overal aanwezig
Elke dag horen we en lezen we de berichten over mensen die het moeilijk hebben met de huidige beperkingen rondom corona. Sandra vroeg zich af: “Hoe kun je iets loslaten, hoe kun je je angst transformeren als je constant wordt geconfronteerd. Overal is het aanwezig, thuis, in het nieuws, in de supermarkt maar ook in bijna ieder gesprek met je ouders, je buren, je vriend of vriendin. Voor mij persoonlijk was er angst. Ik ben er naar gaan kijken en heb me afgevraagd hoe ik die angst kon transformeren, hoe ik er van kan leren en er iets positiefs mee kan doen.”

Ondertussen heeft Sandra vorig jaar met succes de opleiding tot Peter Hess klankmasseur (massage middels trillingen van klankschalen) afgerond en heeft ze workshops voor het geven van klankschalensessies gevolgd. “Iets waarmee ik - net als met mijn opleiding tot hatha-yoga docent - graag mensen wil ondersteunen in het vinden van innerlijke rust. Inmiddels ben ik bezig met het ontwikkelen van mijn eigen praktijk “Stil Gevoel” voor het geven van klankmassages, klanksessies.”

Klankmassage en klanksessies
Wat is een klankmassage? “Tijdens een klankmassage worden er speciale therapie-klankschalen op en om het geklede lichaam geplaatst. De frequentie van de verschillende schalen passen goed bij de diverse lichaamsgebieden. De trillingen geven fijne vibraties door die zich door het lichaam uitbreiden. Snel ontstaat een weldadige ontspanning die ruimte biedt voor gevoelens van zekerheid en geborgenheid. De ideale voorwaarden voor regeneratie, bevordering van de gezondheid en nieuwe inzichten.”

Klanken en trillingen
Sandra geeft ook klanksessies: "Tijdens een klanksessie word je uitgenodigd om, na een aantal yoga oefeningen, op je yogamat te komen liggen en je te laten baden in de klanken en trillingen van diverse klankschalen, de gong, de oceandrum en de zaphir."

Ondertussen is Sandra gaan nadenken hoe ze haar angst om kan zetten in iets positiefs en liefdevols en hoe ze ook anderen daarbij kan helpen. “Zo ontstond mijn idee om de inwoners uit onze dorpen iets te bieden om deze moeilijke tijd door te komen, een stukje innerlijke rust terug te vinden, in de vorm van klanksessies.”

Motto is: “Hoop creëren, angst transformeren, liefde manifesteren”
Met het motto: Hoop creëren, Angst transformeren, Liefde manifesteren. Uiteraard zou ik dit kunnen bewerkstelligen vanuit mijn nieuwe praktijk (gehuurde ruimte) waar straks wellicht betaalde klanksessies kunnen worden gegeven. Voor de komende maanden lijkt het me echter zo mooi en zou ik er echt heel blij van worden als ik deze sessies tegen een vrijwillige bijdrage kan aanbieden zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn.”

Oproep
Om dat doel te kunnen verwezenlijken is Sandra op zoek naar iemand die hiervoor - in ieder geval voor de komende maanden - een gezellige, verwarmde, goed geventileerde ruimte ter beschikking wil stellen, waar volgens de RIVM-richtlijnen op anderhalve meter afstand sessies kunnen worden georganiseerd.” In eerste instantie gaat het om een ochtend- en een avondsessie. Wat zou het mooi zijn als we samen zo iets moois kunnen bereiken.  Mocht u een mogelijkheid hebben en details willen bespreken neem dan alstublieft contact met mij op, telefonisch 06 - 547 140 09 of per e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Aanmelden om klanksessies bij te wonen
Wanneer het u aanspreekt om de klanksessies bij te wonen (dagen en tijden volgen) schroom dan niet om mij op voorhand een aanvraag per e-mail ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) te sturen. Laten we liefde doorgeven om onze angst te overstijgen. Voor meer informatie zie: www.stilgevoel.jouwweb.nl

Sandra de Boer uit Meppen wil mensen middels klankmassages en klanksessies graag ondersteunen in het vinden van innerlijke rust.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 december 2020

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto