Artikel
SC Zweeloo in slotfase op gelijke hoogte met concurrent SV TONEGO

LUTTELGEEST – Voldoende spanning aan de natte Sportstraat in het verre Luttelgeest, zaterdag. SC Zweeloo speelde in de Noordoostpolder één van de verste uitwedstrijden ooit. Na een even onnodige als vroege achterstand maakte gouden wissel Rolf Drewes zes minuten voor het eindsignaal gelijk, 1-1. Het werd ook de gelukkige eindstand tegen directe concurrent SV TONEGO, die drie punten voorsprong houdt op SC Zweeloo. CSVC heeft vier punten meer dan de ploeg van trainer Hans Pullen. De aanstaande gemeentelijke derby in Coevorden lijkt dan ook op voorhand een interessante, maar eerst wacht thuis oude bekende SV De Griffioen.

In de eerste helft leken de Flevolanders het meest doordrongen van de belangen tijdens de onderlinge ontmoeting, die overigens nooit eerder op het spel stond. De handige aanvaller Joep Henselmans profiteerde van onvoldoende verdedigen aan de kant van SC Zweeloo en het was de ijverige spits Bart Blok die het net vond. Na een schotkans voor de mee opgekomen Rick Kiers was het opnieuw de Luttelgeester sportvereniging die gevaarlijk bleek. Spelmaker Spielhagen, die Wilfred als voornaam heeft, testte de reddende Remko Koopman. Ondertussen ontbrak bij SC Zweeloo onder meer voorin de nodige scherpte.

Richting de rust zag het publiek dat Tot Ons Nut En Genoegen Opgericht opnieuw gevaarlijk bleek. Na een scrimmage met als eindstation middenvelder Okke op den Kelder kwam de promovendus uit Zweeloo goed weg. De promovendus uit Luttelgeest zorgde ook in de tweede helft voor de eerste dreiging. Okke op den Kelder schoot, maar Koopman kon simpel vangen. Vijf minuten later moest Koopman opnieuw aan het werk, maar deze keer was het meer dan serieus. Henselmans bleek ervandoor over de linkerflank en hij vond Spielhagen. De venijnige uithaal van de ervaren middenvelder werd knap gekeerd door de doelman.

Wellicht mede door het missen van de kansen aan de kant van SV TONEGO trok SC Zweeloo het spel meer naar zich toe. Het eerste echte schot van afstand kwam van de voet van Vincent Kok. Hoewel de bal over zeilde, leek de toon gezet. Nog geen zestig seconden later zag Rick Hagenauw dat zijn inzet tot hoekschop werd verwerkt door een Flevolander. Beide clubs bleven in het restant doorgaan met strijden, maar echt grote kansen bleven een klein half uur lang uit. De veelal aanvallende wissels aan beide kanten brachten daar aanvankelijk geen verandering in, maar het was SC Zweeloo dat - gedragen door de harde wind - nog eens aanzette.

Kok kwam door over links en zette afgemeten voor op Drewes, die zich bij de tweede paal bevond. ‘Koud’ zes minuten in het veld maakte de flankspeler zijn eerste (kop)goal ooit in competitieverband voor de club uit het kunstenaarsdorp. De ontlading was daar, maar de bezoekers hadden in de slotminuut nog het nodige te danken aan de doelwachter van dienst. Eerst miste Henselmans op wonderlijke wijze, waarna middenvelder Frank Wentink het nog eens met een even krachtige als geplaatste kopbal probeerde. De uitstekende save van de vliegende Koopman zegt in dat opzicht genoeg, 1-1.

Het team en begeleiding lieten zich (door de puntendeling) later op de avond het geplande etentje in hartje Steenwijk - de stad die als tussenstop diende - net even beter smaken dan na een nederlaag. De realiteit is echter wel het gat van acht punten tussen de veilige elfde en veertiende plaats. Begint SC Zweeloo de tweede periode met de eerste (broodnodige) winst?

SV TONEGO – SC Zweeloo: 1-1 (1-0). 6. Bart Blok 1-0, 84. Rolf Drewes 1-1. Scheidsrechter: Eddy Spraakman (Meppel). Gele kaart: Vincent Blauw (SV TONEGO).

SV TONEGO: Mark Gielleit, Maes, De Roos (Blauw), Bouma, Tim Gielleit, Joost op den Kelder, Frank Wentink, Spielhagen (Haenen), Okke op den Kelder, Blok, Joep Henselmans.

SC Zweeloo: Remko Koopman, Rick Kiers (78. Rolf Drewes), Ties van der A, Hans Lanting, Henri Popken, Thomas Wolting (74. René Lanting, Gerwin Stevens, Anne Hajes (63. Robin Sikken), Arno Stevens, Vincent Kok, Rick Hagenauw.

(Tekst: Kristian Elders)

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto