Artikel
Harde lockdown in Oostenrijk treft ook skileraar Jorn Scholing uit Meppen
Slecht nieuws voor skileraar Jorn Scholing uit Meppen, die vanaf begin december in het Oostenrijkse wintersportoord Fiss verblijft. Vanaf eind vorige week zijn ook in Oostenrijk weer strenge maatregelen van kracht. Het land gaat tot 18 januari in een harde lockdown. "Ik mag alleen naar buiten om naar de supermarkt te gaan of om te skiën. Wintersport is mogelijk voor de Oostenrijkers zelf, met inachtneming van de geldende beperkingen. Aangezien het land in lockdown is, zijn er geen wintersporters uit het buitenland."
De 19-jarige Meppenaar rest daarom niets anders dan wachten, "Er mogen ook geen lessen  gegeven worden. Dus het zal voor mij nog minimaal tot 18 januari duren voor ik weer als instructeur aan de slag kan.” Scholing heeft in Fiss inmiddels wel de opleiding voor ski- en snowboard instructeur met goed gevolg afgerond. "Tijdens deze ruim twee week durende opleiding waren de skigebieden gesloten, maar er was voor ons gelukkig één  lift en één afdaling beschikbaar."   
Jorn Scholing heeft van de skischool de beschikking gekregen over een seizoenskaart. "Ik kan tijdens de noodmaatregelen gelukkig dus wel skiën. Het is trouwens elke dag behoorlijk improviseren met eten en dergelijke, want alle restaurants langs de piste zijn gesloten.”
Skileraar Jorn Scholing (19) uit Meppen rest door de harde lockdown in Oostenrijk niets anders dan wachten. "Ik mag alleen naar buiten om naar de supermarkt te gaan of om te skiën. (Eigen foto)
Oes Eig'n Kraantien d.d. 29 december 2020
 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto