Artikel
Jaaroverzicht 2020 - mei en juni

2020 was het jaar van corona, maar ook het jaar van saamhorigheid en nieuwe kansen. We leiden de lezers van Zweeloo Digitaal in vogelvlucht door het nieuwsjaar 2020.

MEI 2020

De 4 mei-herdenking en de 5 mei-viering– in het themajaar ‘75 jaar Bevrijding’ - was door de coronamaatregelen veel soberder dan gepland. De meeste festiviteiten en herdenkingen vonden plaats in kleine kring of zelfs zonder publiek.

Love is in the air….! Het Wedding Passport van Erik Vaessen uit Zweeloo en Cindy Houwen uit Zuidbroek was klaar voor ondertekening. Maar toen kwam het coronavirus. Ondanks alle reeds gedane voorbereidingen heeft het koppel de bruiloft uitgesteld. Eind goed, al goed: op woensdag 2 september gaven ze elkaar in Wildlands alsnog het ja-woord.

Handbaldames HVZ/Vivendi promoveren toch naar hoofdklasse en club stelt Paul van Gestel aan als nieuwe trainer.

Lammert Alting 25 jaar lid van kruisboogvereniging Willem Tell.

Het had in mei voor het echtpaar Fons en Jopie van den Berkt een drukke dag moeten worden met veel taart, bezoek en een familiediner als afsluiting. De viering van het 65-jarig huwelijksfeest van de beide oud-Aaldenaren pakte door het coronaprotocol echter iets anders uit.

“Topdrukte bij de kappers”, kopten verschillende media in de afgelopen dagen. Sinds maandag 11 mei jl. zijn ze weer open, samen met andere contactberoepen als nagelstudio’s, schoonheidsspecialisten en rijschoolhouders. Ook bij Alma Taekema-Kerkdijk(47) van kapsalon “Haarmode De Baander” aan het Klooster 27 in Zweeloo is het een drukte van belang!

Jurjen Kuipers ziet Braziliaanse droom in rook opgaan, maar de Aaldenaar is niet voor één gat te vangen……. Jurjen zit inmiddels al weer drie weken in Noord-Spanje. Hij is werkzaam bij Hack Harvest: een internationaal opererend familiebedrijf uit het West-Brabantse Kruisland dat onder meer actief is bij de oogst van tuinbonen en erwten.

Overlast op wandelroute Aalden Rondomme. Het laatste half jaar is er langs de wandelroute Aalden Rondomme sprake van overlast: routepaaltjes die verdwijnen of vernield worden! Daar kwam in de Coronatijd andere overlast bij, groepen jongeren maken gebruik van de picknickbanken om 's avonds even bij elkaar te komen.

 

JUNI 2020

Het was een gedenkwaardig weekje voor Justin Scheffer. De debuterende rechtsback van vv Sweel slaagde niet alleen voor zijn HAVO-diploma, maar met de promotie van vv Sweel naar de 3e klasse zette de 19-jarige Aaldenaar de kers op de taart. De vlag ging in top: met schooltas én voetbalschoenen. “Het was inderdaad een bijzondere week”, glundert Scheffer.

Geen verre reis naar het buitenland dit jaar: Nederlanders blijven deze zomervakantie massaal in eigen land. Dat is ook goed te merken bij het Toeristisch Informatiepunt (TIP) aan de Aelderstraat in Aalden. Maandenlang bleef de deur van het kantoor vanwege alle coronamaatregelen gesloten, maar gelukkig konden de vrijwilligers begin juni weer aan de slag. En het is druk…….Door de kans op uitbraken van het virus in populaire vakantiegebieden, blijven beduidend meer Nederlanders deze zomer lekker in ons kikkerlandje.

Zweeler jeugd blijft gezond met Street League.

De Adriana Hoeve in Meppen heeft ook in coronatijd cliënten niet uit het oog verloren. Het team van Klaartje Schouten haalde alles uit de kast om invulling te geven aan wat de cliënten en hun mantelzorgers nodig hebben in deze zorgelijke tijden van de coronacrisis.

Beeldhouwer Lucas Klein even terug in Zweeloo.

Een gesprek met de aimabele Abdurahman – aan de voet van de Jantina Hellingmolen - maakt duidelijk wat wachten en de uitzichtloze situatie met je doet als je geen grip hebt op je lot. “Ik wacht al dertig jaar op een verblijfsvergunning.”

Folk veur Volk:  Op de Karre – Terrassen verrassen!

Sportpark ‘t Alterbarg maakt zich op voor aanzienlijke kwaliteitsverbetering; ook flinke upgrading van speeltuin.

LTC Zweeloo introduceert ZomerTennis voor thuisblijvers…..!

Bloembakken fleuren Aelderstraat op.

Gertjan Stolte vloog vergeefs naar Brazilië, maar hij heeft wel zijn vliegangst overwonnen! Als zijn broer Paul en zijn Braziliaanse vriendin Lilian hun bruiloft plannen op het strand van Sao Paulo – op ruim 9.000 kilometer van Aalden - kan Gertjan Stolte er niet meer onderuit: urenlang in het vliegtuig zitten. Dan te bedenken dat hij vliegangst heeft, nog nooit heeft gevlogen en zich geen enkele voorstelling van een intercontinentale vlucht van ruim elf uur kan maken. Gertjan doorstond de vuurdoop echter met verve, maar aangekomen in de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo wacht voor Gertjan en zijn familie na enkele dagen een enorme teleurstelling: ondanks alle voorbereidingen kan het bruiloftsfeest vanwege de coronacrisis geen doorgang vinden.

Corona zorgt voor topdrukte bij de Milieustraat Zweeloo. Een ongekende opruimwoede en een eindeloze voorjaarsschoonmaak, dat is het beeld dat de milieustraat Zweeloo sinds de coronamaatregelen half maart bij menigeen oproept. We werken ons een slag in de rondte in de tuin en we ruimen eindelijk de zolder en de schuur op. Wachtrijen voor de poort zijn inmiddels geen onbekend verschijnsel meer.

Leuk en duurzaam initiatief! Recycle Sint Aalden e.o.

Schaapherder Paula Wijtmans uit Wezup werkt bij Stadsbegrazing Assen: “Band met de dieren is hecht, niets is mooier dan van je passie je werk kunnen maken”.

Al veertig jaar is Cees Roubos de vaste bespeler van het orgel in de Ned. Hervormde Kerk in Zweeloo. Ook na deze imposante staat van dienst kan Roubos nog altijd geboeid raken door de milde en gevarieerde klanken van de orgelregisters.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 januari 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto