Artikel
Jaaroverzicht 2020 - maart en april

2020 was het jaar van corona, maar ook het jaar van saamhorigheid en nieuwe kansen. We leiden de lezers van Zweeloo Digitaal in vogelvlucht door het nieuwsjaar 2020.

MAART 2020

De dragers van uitvaartvereniging De Laatste Eer zijn in het nieuw gestoken. Na vele jaren gebruik was de kleding aan vervanging toe. Ballast Mode uit Aalden kreeg de opdracht om in de bekende stijl van De Laatste Eer kostuums en overjassen te leveren.

Enquête naamgeving Van Goghpad niet geldig; ‘slechts’ 26% van woonadressen heeft gereageerd.

Zilveren ster gemeente Coevorden voor Jan Zwiers bij afscheid als wethouder gemeente Coevorden.

Jans Vos vierde dit jaar zijn vijftig jarig jubileum als lid van de Bijenvereniging Oosterhesselen & Omstreken. Ter ere van dit feit werd de 80-jarige Meppenaar door burgemeester Bert Bouwmeester in het zonnetje gezet.

Kinderboekenschrijfster Yvonne Brill uit Aalden zet kroon op werk: Na ruim 40 jaar en niet minder dan 65 delen is het mooi geweest: Bianca en haar vriendinnengroep zijn volwassen. Hoogste tijd voor geestelijk moeder Yvonne Brill om hen los laten.

Monique Bruinsma uit Benneveld start Dru Yoga.

Coop spaart samen met haar klanten voor AED’s, omdat er in nog lang niet alle woonwijken in Nederland voldoende beschikbaar zijn. Op 6 maart plaatste Coop Weggen een AED aan de buitenzijde van haar supermarkt in Aalden.

Droom wordt werkelijkheid voor afgestudeerd beeldend therapeut Michelle Grobbe uit Meppen.

Martin en Foekje Haan: van het veen naar het zand.

Een jaar na zijn goed ontvangen debuutroman “Krassels” komt Jos Govaarts nu met de novelle “De man met de rieten reiskoffer”. Een indringend verhaal over dilemma’s in oorlogstijd.

Opening zwemseizoen uitgesteld.

Openluchtspel Zweeloo geannuleerd.

 

APRIL 2020

o.b.s. De Anwende: Steek elkaar een hart onder de riem.

Ook Koningsdag afgelast.

Claudia Stinne: “De wereld staat op zijn kop door het coronavirus”.

Vv Sweel heeft begrip voor harde stop competitie

Roelof Hegen is in april flink in het zonnetje gezet op zijn 90e verjaardag.Hij had graag een feestje willen geven, maar door de coronamaatregelen mocht dat niet. De in Wezup geboren en getogen Hegen werd in De Korenhof door familie en vrienden verrast met cadeaus en felicitaties.

Het virus van de eenzaamheid bestrijden. Onder dat motto heeft de Ondernemersvereniging Zweeloo e.o. het initiatief genomen om de bewoners in de Korenhof en Aelderhof in coronatijd te verrassen. Namens de ondernemers bracht Gerwin Tiems een mand boordevol paaseitjes naar de bewoners.

Ilse Nijenbanning en Jolijn Waninge zetten ouderen in de bloemetjes.

In tijden van crisis ontstaan meestal creatieve oplossingen en ideeën. Dat geldt ook voor het inderhaast georganiseerde thuisonderwijs. Directeur Max Tetelepta van cbs De Schutse blikt terug op de eerste weken. Urgentie, lef en doortastend optreden gingen hand in hand.

Nu de scholen dicht zijn, worstelen veel ouders met thuisonderwijs. Met hun vijf schoolgaande kinderen proberen Matine en Johan Kamps het hoofd koel te houden. Thuisonderwijs met zes kinderen. Hoe doen ze dat….?

En als alleenstaande moeder is Margreet Schuiling wel gewend om meerdere rollen op zich te nemen, maar plotseling was ze door het thuisonderwijs ook nog de juf. “De kinderen krijgen elke dag een uitgebreid lesrooster via de mail. Van 9.00 uur tot 14.00 uur worden ze geacht met hun schoolwerk bezig te zijn. Het is echter niet haalbaar om voor elke les online instructie te geven. En dus wordt er naar de ouders gekeken….”

Pech achtervolgde Zweeler zestal op rondreis Zuid-Afrika. Ze waren zo vol goede moed en vol met voorpret toen de vrienden-voor-het-leven, Harrie & Suzanne Binda, Henk & Simone Meijer en Jos & Danielle van Veen op 12 maart vertrokken naar Johannesburg. Het coronavirus begon de kop al op te steken, maar Zuid-Afrika was nog vrij van de pandemie. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar wat volgde was een aaneenschakeling van problemen.

Boudewijn Chorus doet verslag van een bijzonder stukje natuur in zijn eigen achtertuin. Na alle regen van de voorbije herfst en winter is de Geeserstroom, die afgelopen zomer volledig verdwenen was, weer een zichtbare beek. Daar doen net als in de Mepper Hooilanden talrijke ‘doortrekkers en dwaalgasten’ (vogels) zich tegoed aan al wat van hun gading i

De noodtoestand in plaats van toewerken naar de Olympische Spelen. Het is de wereld op zijn kop voor Nicole Dirksen. De 25-jarige Aaldenaar is momenteel werkzaam als innovatie attaché van de Nederlandse ambassade in Japan. Met de Olympische Spelen in aantocht leek Nicole met de neus in de boter te vallen, maar vanwege de coronacrisis is het grootste sportevenement ter wereld een jaar verschoven.

Wildlands tijdelijk dicht, maar volop werk voor dierenverzorgster Erica van der Weide: “Mensen enthousiast maken voor de dieren, keer op keer de verschillen tussen een zeehond, pelsrob en een zeeleeuw uitleggen, een praatje met iemand langs de reling en de vele vragen na de presentatie, dat zijn de dingen die ik zelf echt heel erg mis.”

Natuurbegraafplaats Meppen op Landgoed Nijhoving werd in april  in stilte geopend. Op de een of andere manier is het ook wel passend. Het bos bij Meppen ligt inderdaad ver van autowegen en ander lawaai; een oase van rust.

Klaas Tiktak (74) en Anita Klingenberg (43) zijn afgelopen vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het tweetal krijgt de koninklijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de samenleving.

Begin april opende de corona-afdeling van woonzorglocatie De Horst in Emmen haar deuren. Op deze vleugel verblijven zowel mensen die herstellen als patiënten die aan COVID-19 komen te overlijden. Verzorgende Rieta Reinders uit Aalden zet zich met hart en ziel in voor haar patiënten. Ze levert in een collegiaal team graag een bijdrage aan de zorg voor deze kwetsbare patiënten. “En dat geeft iets moois : de crisis samen willen aanpakken. Er komt zó veel op ons af...’’

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 januari 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto