Artikel
Jaaroverzicht 2020 - januari en februari

2020 was het jaar van corona, maar ook het jaar van saamhorigheid en nieuwe kansen. We leiden de lezers van Zweeloo Digitaal in vogelvlucht door het nieuwsjaar 2020.

JANUARI 2020

Ree dankzij Zweeler jagers van verdrinkingsdood gered.

Politie spreekt van rustige jaarwisseling in Zweeloo.

Elf dappere clubleden PKN Aalden nemen nieuwjaarsduik.

De 14e editie van Aalden Rondomme was weer een geweldig loopfeest en dat met – voor een winterklassieker - bijna ideale omstandigheden voor hardlopers.

Een verhaal apart is de fascinerende, onverwoestbare link van Harm van Dalfzen (82) met Genemuiden, het dorp in Overijssel waar Harm is geboren en getogen. Harm groeide op in een groot gezin. Traditioneel voor die tijd. “Zes zussen en drie broers. Ik was de jongste telg. Mijn jeugd werd geheel en al gedomineerd door voetbal. Of liever gezegd: mijn hele leven, want de passie voor de voetbalsport heb ik nimmer verloren.”

Brandweer inspecteert woningen Wezuperbrug op brandgevaar.

Verdienstelijke prestaties veldrijdsters Marlies Vos en Iris Offerein.

Onderzoek fietspaden Gelpenberg en Schapendijk.

Hoofdmacht vv Sweel grijpt eerste periodetitel.

Actrice Anja Koekoek van Ontwikkeling zet de boel binnenkort flink op stelten.

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor sportverkiezingen gemeente Coevorden.

Vijf dagen lang lazen 800 vrijwilligers van 22 januari tot en met 27 januari non-stop de namen van 102.000 gedeporteerde en vermoorde Joden, Sinti en Roma voor, op voormalig kampterrein Westerbork. Marjan Palland uit Aalden was een van hen. “Noemen van de 102.000 namen houdt herinnering levend.”

 

FEBRUARI 2020

Richard Speelman kiest voor stage op zonovergoten Malta.

Historicus en oud-Aaldenaar Marcel Zantingh presenteert boek over Tweede Wereldoorlog in Zweeler dorpen: “Wel gebogen maar niet gebroken”.

Op 7 februari werd het 5-jarig bestaan van de Wisper Manluu gevierd. Dit unieke concept staat al vijf jaar als een huis.

Vrouwen van Nu huldigt acht jubilarissen: Hennie Wiebing (60 jaar lid), Jannie Wiebing, Geesje Hagting en Fokje van der Vlugt (elk 50 jaar lid), Truida Steenge en Tiny van der Ploeg, Tiny Schuiling en Trijn Abbing (elk veertig jaar lid)

Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT). Het is voor het eerst dat in Noord-Nederland een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. Dat dit juist in het lustrumjaar plaats gaat vinden is volgens voorzitter Marcel Kocks de spreekwoordelijke kers op de lustrumtaart, een taart waarop de jubilerende golfclub dit jaar 50 kaarsjes uit mag blazen. Ook hier gooide corona uiteindelijk roet in het eten.

Filmclub Aalden - Zweeloo gaat in premiere: Een bioscoop, bistro en club in één, vanaf 5 maart a.s. één keer per maand - behalve in de zomermaanden – bij bistro Tante Sweel een film bekijken van het genre Feelgood.

Kwaliteitskeurmerk voor Woongroep Zweeloo.

Informatieavond nieuwe brug Wezuperbrug.

Ook dorp Zweeloo plaatst nestkastjes in strijd eikenprocessierups

Graven die echt oud zijn en waarvan de directe familie niet meer leeft, dreigen te vervallen. Voor die grafmonumenten is vier jaar geleden de Stichting Bevordering Grafonderhoud Zweeloo (SBGZ) opgericht. Een graf met een grafmonument houdt de herinnering aan de overledene levend. Een wandeling over de begraafplaats van Zweeloo laat dat goed zien.

Cees en Lientje Scheper hebben al 60 jaar de perfecte balans. Gevraagd naar het geheim van 60 jaar bij elkaar blijven, is het antwoord klip en klaar: "Wij kunnen na 60 jaar niet meer buiten elkaar

Tienus Evenhuis 25 jaar makelaar ! Ik ben Tienus Evenhuis en samen met mijn vrouw Arina zijn wij Makelaardij Emmen. Deze zin en op de website van Makelaardij Emmen zegt eigenlijk alles: samen, maar dan ook echt samen, zijn ze Makelaardij Emmen..

De Loozangers huldigt de trouwe leden Fenny Kort (35 jaar lid), Egbert Nijenbanning (55 jaar lid) en Grietje Hollander (25 jaar lid). De jubilarissen werden door voorzitter Madeleine Beaumont “gelauwerd” met een prachtige bos bloemen.

 't Witte Zand in Meppen maakt mooie sier met een hondenzwemvijver. Jans en Hettie Manting hebben op eigen terrein aan de Middendorpsstraat een zwemvijver voor honden gerealiseerd.

Violenactie ten bate van Zwembad Zweeloo.

Zwaagstra Groep blijft hoofdsponsor van vv Sweel.

Het liefdewerk van verpleegkundige Irma Mulder —Marissink voor Stichting Bootvluchteling is grenzeloos. Bij zorgmedewerkers zit zorgen in het bloed. Naast hun baan zorgen zij in hun privétijd meestal ook nog voor anderen. Bij Irma is dat niet anders. Zorgen voor anderen is voor haar een tweede natuur. Daarom gaf Irma in februari op het eiland Lesbos hulp aan bootvluchtelingen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 januari 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto