.

.

 

.

Aangepaste Dodenherdenking in Zweeloo

Ten gevolge van de maatregelen rondom de Covid-19 pandemie zal er dit jaar op 4 mei in Zweeloo wederom geen reguliere Dodenherdenking plaats kunnen vinden.

 

Het is dit jaar dus niet mogelijk om bij het oorlogsmonument aan de Marktstraat groepsgewijs de oorlogsslachtoffers te herdenken. Er zal geen spreker zijn, er zal geen gedicht worden voorgedragen, en ook zal de Last Post en het Wilhelmus niet ten gehore worden gebracht.

Aan het eind van de middag wordt bij het oorlogsmonument de vlag halfstok gehesen en wordt er een krans gelegd. Bij deze korte ceremonie is geen publiek aanwezig.

We roepen iedereen op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang) en om 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen.

Er is een mogelijkheid om een digitale bloem te leggen en een persoonlijke boodschap achter te laten. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken.

Ga daarvoor naar de website www.4en5mei.nl onder kopje oorlogsmonumenten, leg een bloem.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 april 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel