Artikel
IJsvereniging Wintervreugd wil verlichting vervangen door LED-lampen

Met nog ruim een week te gaan (tot 18 februari) hoopt het bestuur van Dorpsbelangen Aalden dat het aantal stemmen op projecten voor het Dorpsbudget dit jaar aanzienlijk hoger uit zal komen dan voorgaande jaren.

Als het aan IJsvereniging Wintervreugd ligt zullen de lichtmasten op de ijsbaan binnenkort worden voorzien van LED-verlichting. Het bestuur hoopt met een bijdrage uit het Dorpsbudget Aalden de niet-duurzame verlichting op de ijsbaan aan de Marsstukken te kunnen vervangen.

Aanzienlijke kostenpost
“De huidige, matige lichtkwaliteit op de ijsbaan willen we graag opwaarderen door nieuwe LED-verlichting aan te brengen. Daarnaast willen we de TL-lampen in de kantine eveneens vervangen door LED verlichting. De huidige lampen zijn deels kapot, sterk verouderd en versleten. Ze vormen op korte termijn een aanzienlijke kostenpost wanneer ze vervangen moeten worden”, aldus secretaris Arjan Kort.

Verduurzamen van verlichting
De duurzame investering leidt volgens Arjan tot energiebesparing, CO2-reductie en een kostenbesparing voor Wintervreugd. “Het zou heel mooi zijn als we dankzij een bijdrage uit het Dorpsbudget Aalden werk kunnen maken van het verduurzamen van de verlichting. Deze samenwerking leidt tot win-win, een besparing van energieverbruik en een betere verlichting van de baan en het clubgebouw.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 februari 2021

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto