Artikel
Spannende Sciencefiction verhalen van auteur Victor Vergeer uit Aalden

Met Victor Vergeer heeft Aalden een tweetalige auteur in huis, die voor jong volwassenen die van sciencefiction avonturen houden, twee spannende boeken in het Engels geschreven heeft. De boeken gaan over de avonturen van KAD, een buitenaards object.

Het eerste boek heeft als titel ‘KAD, The adventures of KAD’ en het daarop volgende boek ‘The Origin of KAD’.

Technisch en creatief
Victor Vergeer (1964) is geboren in Emmen en heeft daar zijn eerste levensjaren doorgebracht. Zijn jeugd bracht hij grotendeels door in Brabant, om daarna naar de Randstad te vertrekken. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde de Aaldenaar Sonologie (De Wetenschap van de Klank) waar hij een breed scala aan muziek en andere kunsten leerde waarderen, die met geluid te maken hebben. Victor is niet alleen erg technisch, maar ook zeer creatief.

Passie voor computers
Begin 2019 verhuisde Victor toch weer vanuit de Randstad met zijn gezin naar Drenthe.
Voor zijn werkgever was dat geen bezwaar want hij werkt namelijk als HR-programmeur bij een Internationale Financieringsmaatschappij. Zijn passie voor computers, bits en bytes heeft hij van zijn vader geërfd, die hem daar al heel jong vertrouwd mee maakte.

Logisch en vloeiend
Daar kwam al gauw een nieuwe passie bij: het zelf creatief bezig zijn met taal, door het schrijven van verhalen. Voor zijn creatieve geest niet alleen een bron van energie waaraan hij veel genoegen beleeft, maar ook een uitlaatklep. Voor Victor zijn de verschillen tussen  programmeren en creatief schrijven verrassend klein: ‘Voor zowel het schrijven van een programma als voor het schrijven van een verhaal, heb je een gestructureerd raamwerk nodig: een begin, een midden en een einde, die allemaal logisch en vloeiend in elkaar moeten overlopen’.
Andere creatieve bezigheden zijn voor hem o.a. het bouwen van speakers, het ontwerpen en maken van meubels, lichtobjecten en andere unieke objecten. Victor verveelt zich dus nooit!

In het kort iets over de inhoud van de twee boeken: ‘KAD, The adventures of KAD’ en ‘The Origin of KAD’.
KAD, The adventures of KAD
John, een getalenteerde tiener, vindt tijdens een boswandeling een metalen schijf, ongeveer zo groot als een hockey puck. Deze vreemde schijf blijkt een buitenaardse computer te zijn die heel wat in zijn mars heeft en zichzelf KAD noemt. KAD staat voor Kinetic Assistant Disk.
John ontdekt dat de schijf zich in een benarde situatie bevindt en hij begrijpt al snel dat hij de enige is die KAD kan redden, maar ook dat dit hem zonder de steun van zijn vriendin Lena
niet zal lukken. KAD raakt namelijk nog verder in de problemen, die John samen met Lena probeert op te lossen. De drie beleven een spannend avontuur, waarbij ze de nodige risico’s moeten nemen. Geen gemakkelijke opgave, want de disk is grillig en wispelturig, verliest snel energie en dreigt daardoor voorgoed verloren te gaan.
Het wordt een race tegen de klok, waarbij ze ook nog moeten trachten te ontsnappen aan achtervolging van federale agenten, die koste wat het kost, de disk in handen willen krijgen. Hun avontuur brengt het drietal naar interessante buitenaardse locaties, die voor anderen geheim gehouden moeten worden. Niet makkelijk! Uiteindelijk lijkt alles toch nog op zijn pootjes terecht te komen en kunnen John en Lena genieten van hun welverdiende vakantie.
Of misschien toch niet?
The Origin of KAD
In dit boek worden John en Lena door buitenaardse wezens, die KAD gemaakt hebben, meegenomen naar hun planeet. De groep stelt zich zeer vijandig op en dat belooft niet veel goeds. Kad is op dat moment nergens te bekennen en kan dus geen hulp bieden. Toch krijgt KAD het voor elkaar om John en Lena een beetje te helpen, maar de twee geraken verstrikt in een complex complot. Het avontuur begint als ze iemand moeten gaan redden, om er voor te zorgen dat ze ooit weer veilig thuis kunnen komen. Gelukkig verbetert het lot van John en Lena, wanneer ze erin slagen de harten van de aliens voor zich te winnen.
Maar dan dient zich het volgende probleem al weer aan. Een veel gevaarlijker situatie, waarin de vaardigheden en slimheid van John en Lena getest worden. Gelukkig weten ze ook deze levensbedreigende test tot een goed einde te brengen, maar of dat genoeg is om hen weer veilig thuis te brengen? Lees zelf maar!
De boeken zijn te vinden op Bol.com en Amazon als je zoekt op de naam ‘Kin Asdi’, het pseudoniem van Victor. De naam is afgeleid van KAD (KineticAssistantDisk), de hoofdrol- speler van zijn boeken.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 februari 2021

  

 

 

 

 


 


 

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Culturele gemeente van Drenthe

Beste cultuurliefhebber uit de gemeente Coevorden, De gemeente Coevorden is van eind augustus 2021 t/m december 2022 culturele gemeente van Dre...

woensdag, 26 januari 2022

Lees verder

Aanvraag dorpsbudget vanuit ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’

Dit theater- en schooljaar is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe, met als thema “Verbonden in Verhalen”. Vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo hebben het idee opgevat om samen een...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Kleine bieb met grote letters in de Korenhof

Sinds kort heeft de bibliotheek Aalden in woonzorgcentrum de Korenhof een kleine bieb gemaakt met hierin grootletterboeken. Maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (in de oneven weken) zijn Lammy Kroes en Anni...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto