Artikel
Nieuwe medewerkers Huisartsenpraktijk Zweeloo stellen zich voor

Huisartsenpraktijk Zweeloo: een deskundig team van zorgverleners. Goede en laagdrempelige huisartsenzorg, daar zet Huisartsenpraktijk Zweeloo zich al vele jaren voor in.

Naast huisarts Jan Mulder staat een deskundig team van zorgverleners voor u klaar. De tweede huisarts, huisarts in opleiding, praktijkondersteuner GGZ en GZ-psycholoog stellen zich graag voor.

Huisarts Guido d’Angremont : “Blijf er niet mee rondlopen, bel ons!”
Naast Jan Mulder is Guido d’Angremont sinds begin februari als huisarts verbonden aan de praktijk. Hij is de vaste huisarts op maandag en vrijdag. Na zijn studie Geneeskunde deed hij ervaring op bij diverse huisartspraktijken. Daarna koos Guido bewust voor een dorpspraktijk. “Ik kom zelf uit een Drents dorp. Mensen kennen elkaar, het is gemoedelijk. De huisarts is dichtbij en benaderbaar”, vertelt hij. “Tegelijkertijd is de huisartsenpraktijk in Zweeloo heel modern. Er is veel gedigitaliseerd en er wordt nauw samengewerkt met andere zorgverleners.”

Guido koos voor het werk als huisarts, omdat het heel breed is. “Je weet van alle medische vakgebieden iets en hebt daarin de regie. Als huisarts kijk je naar de mens en niet alleen naar de ziekte. Ik vind het belangrijk de tijd te nemen en rustig te luisteren. Samen gaan we op zoek naar een oplossing. We kunnen veel zelf in de praktijk en als het nodig is verwijzen we door. Zo krijgt iedereen de best passende zorg.” En zijn Franse naam? “Mijn verre voorouders kwamen uit Frankrijk, maar ik spreek zelf geen woord Frans. Ik ben opgegroeid in Odoorn, ging in Emmen naar school en woon nu samen met mijn vrouw in Groningen.”

Tot slot geeft Guido aan dat het belangrijk is ook in coronatijd contact op te nemen bij klachten. “Blijf er niet mee rondlopen, bel ons! Er zijn extra regels en we zijn heel voorzichtig, maar de zorg gaat door. Ook nu zijn we er voor u.”

Huisarts in opleiding, Milou Luitjens : “Je bent er voor mensen van 0 tot 100 jaar”
Milou Luitjens start half maart als huisarts in opleiding. Ze is elke woensdag, donderdag en vrijdag aanwezig op de praktijk en blijft tot juni 2022. Ze legt uit wat ‘huisarts in opleiding’ inhoudt. “Ik heb zes jaar Geneeskunde gestudeerd. Daarna heb ik twee jaar in ziekenhuizen gewerkt, onder meer bij cardiologie, eerste hulp en de COVID-afdeling. Dan ben je basisarts en kun je je specialisatie kiezen. Mijn keuze is huisarts, een studie van nog eens drie jaar. Ik vind het werk van huisarts interessant en leuk, omdat je met veel diverse vragen en problemen te maken krijgt. Je staat dichtbij mensen, leert families kennen en bent er voor mensen van 0 tot 100 jaar.” Op dit moment woont Milou samen met haar vriend in Groningen. “We willen graag naar Drenthe verhuizen, maar er is weinig aanbod.” In die nieuwe woning moet zeker plaats zijn voor een piano. “Ik hou van muziek maken en zingen.”

Marjo Jagersma : praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg)
Naast huisartsenzorg kunt u aan de Marktstraat ook terecht voor psychologische zorg. Als u wilt praten over problemen die u ervaart, kunt u de doktersassistente bellen voor een afspraak met Marjo Jagersma. Zij werkt als praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) bij de praktijk. “Ik bied graag een luisterend oor aan mensen die hun verhaal willen doen. Bijvoorbeeld omdat ze angsten hebben, stress of burn-out ervaren, niet kunnen slapen, of zich depressief of eenzaam voelen. Ik vind het belangrijk een veilige plek te bieden, waar mensen open durven te zijn. Daarom begin ik met eerst eens rustig luisteren. Als de vertrouwensband er is, kan ik verder helpen met tips of soms een wat langer traject. Het kan ook zijn dat ik iemand doorverwijs, bijvoorbeeld naar een psycholoog.” Marjo werkte hiervoor lange tijd in de GGZ-zorg in het midden van het land, onder meer in woongroepen en bij cliënten thuis. Ze vertelt: “Ik ben onlangs met mijn man en vier kinderen naar Assen verhuisd. We genieten van het buiten zijn, wandelen en fietsen in de Drentse natuur.”

Gerwin Witvoet, GZ-psycholoog
Aan de Marktstraat heeft GZ-psycholoog Gerwin Witvoet een eigen psychologiepraktijk gevestigd. Hij is niet verbonden aan de huisartsenpraktijk. De huisarts en de praktijkondersteuner GGZ kunnen patiënten naar Gerwin doorverwijzen. Hij vertelt: ”Ik ben er voor mensen die gedurende een langere periode hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld vanwege trauma, verlies, angsten of negatieve gedachten. Met speciale methoden en technieken help ik ze anders om te gaan met hun gevoelens en gedachten. Ik werk één dag per week aan de Marktstraat en twee dagen per week vanuit mijn praktijk aan huis in Wezup. Daarnaast ben ik psycho-oncoloog bij het UMCG. Ik ben gespecialiseerd in hulp aan mensen met kanker en hun naasten. Ik vind het belangrijk dat psychologische hulp dichtbij mensen beschikbaar is, persoonlijk en laagdrempelig.” Gerwin verhuisde onlangs vanuit een dorpje in het noorden van Groningen naar Wezup. “Een beetje terug naar de oorsprong, want mijn vriendin komt uit Erica en ik uit Hoogeveen. We hebben net een zoontje gekregen en zijn nog druk aan het verbouwen.”

Bereikbaarheid
De huisartsenpraktijk is de hele dag telefonisch bereikbaar op 0591 37 12 21. Alleen is er tussen half 10 en 10 uur patiëntenoverleg en hebben we tussen 13.00 en 13.30 uur lunchpauze. Uiteraard kunt u dan wel bellen voor spoed.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 februari 2021


 

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto