.

.

 

.

Gert en Floris openen “Herberg de Aelderstroom”

Wapperend linnen in het gras.
Kennismaking:
Martine Ponstein ging afgelopen donderdag op bezoek bij haar buren van Herberg de Aelderstroom.

Op de stek waar bijna 25 jaar restaurant Idylle en later Kookatelier Joop Zwiep naam en faam maakte, openden Gert en Floris de deuren van hun nieuwe horecabedrijf. Beide hebben van kinds af aan binding met de horeca, maar hebben pas sinds een paar jaar de draai gemaakt om zelf een etablissement op te zetten.

Eerst was het plan om in de buurt van Groningen een zaak te beginnen omdat Gert en Floris daar woonden, maar vorig jaar zomer sprong de vonk over na een bezichtiging van het pand aan de Kruisstraat 21 in Zweeloo. De koop was binnen een week gesloten. Gert en Floris hadden zelfs al vrienden getipt om in het huis te gaan wonen omdat ze het zelf een mooie plek vonden. Toen echter bleek dat er een volledige professionele keuken en andere horecavoorzieningen aanwezig waren, was het niet moeilijk meer om de overstap te maken. Het pand werd voor henzelf.

Wat zijn de plannen?
Gasten blij maken en een fijne tijd gunnen in hun restaurant. Dat staat bij Gert en Floris hoog in het vaandel. Zowel bij de “dagelijkse horeca” ( koffie en appeltaart) bruiloften en partijen als bij andere gedenkwaardige bijeenkomsten, zoals condoleance bijeenkomsten bij een begrafenis.

Wat staat er op het menu ?
De dinerkaart is overigens nog niet klaar. Gert en Floris willen de kaart gereed hebben, zodra de openingstijden dat toelaten in verband met corona. Wel is bekend dat er in ieder geval drie klassiekers op komen te staan, waaronder de biefstuk, een gefileerde visvisgerecht en zelfs een ouderwetse garnalen cocktail. Vanaf 19 mei is een uitgebreide lunchkaart klaar. Met daarop in ieder geval bekende gerechten zoals de paling met toast, Bisque (vissoep) en kroketten. En niet zomaar kroketten, maar kroketten met bijzondere / aparte smaken.

Op de beide kaarten komen” klassieke gerechten op een hedendaagse manier bereidt”. Franse stijl, maar met een stoere twist, met een knipoog naar Duitsland en Oostenrijk. Ook aan tafel wordt aan sommige gerechten de laatste hand gelegd. Een van de specialiteiten wordt Goulash met een nostalgisch tintje, dat de kans krijgt om drie dagen te garen.

De gerechten worden geserveerd op “Mozart klassiek servies “.Op het menu komen seizoengerechten wat inhoudt dat de kaart regelmatig zal veranderen. Er wordt gebruik gemaakt van streekgerechten met ingrediënten uit de streek zelf. De ingrediënten worden zelf gemaakt. Niks uit potjes of flesjes maar eigen bereiding. Er is tijd om alles te maken dus daar wordt gebruik van gemaakt.

De prijs van een 3-gangenmenu komt op 39 euro, maar er kan ook een 7-gangenmenu geserveerd worden, compleet met wijnen (passend bij het gerecht), aperitief en amuses voor 135 euro. Verder is er ook de mogelijkheid om gewoon een kopje koffie te drinken met een stukje appeltaart.

Hoe waren de eerste dagen dat de Herberg open was?
Gert en Floris vinden allebei dat de eerste dagen echt geslaagd waren. Ondanks de beperkingen ging alles goed en waren het gezellige dagen. Maar de heren hopen dat het binnenkort mooi weer wordt en dat de coronamaatregelen versoepeld worden, zodat de tafels op het terras gedekt kunnen worden en het ”linnen op de tafels kunnen wapperen in het gras”.

De openingstijden zijn in principe van woensdag tot en met zondag vanaf 10 uur ’s ochtends. De keuken sluit om 21.00 uur.

Foto’s: Jansje Brands.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 mei 2021


 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel