Artikel
Wereldgebedsdag 2021 Aalden/Zweeloo, op YouTube

Vele jaren geleden besloot een aantal vrouwen, lid van de Hervormde Zusterkring en de Gereformeerde Vrouwenvereniging, dat het mooi zou zijn om ook hier ter plaatse deel te gaan nemen aan de Wereldgebedsdag.

Op deze dag, de 1e vrijdag in maart, wordt, sinds 1919, wereldwijd een liturgie gevierd: woorden, gedachten, gebeden, liederen en praktische projecten worden door een groep vrouwen in een aangewezen land verwoord. Dit jaar door vrouwen in Vanuatu. En in 173 landen, van waar de zon opkomt tot waar hij ondergaat, klinken deze woorden op 5 maart, de wereld rond.

Voor de vrouwen in Aalden/Zweeloo een reden om ook hier ‘een kraal in deze ketting te zijn’. Greet de Vries, Hennie van der Spoel en Anke Kamman zijn momenteel de organiserende vrouwen.

Vorig jaar was de viering nét voor het uitbreken van de coronapandemie. Dit jaar was wel duidelijk dat er niet samen in een zaal gevierd kon worden. Daarom werd naar een alternatief gezocht. Het resultaat is een film geworden. De liturgie werd samengevat en herschreven in takes. Er werden mensen gezocht voor lezen en muziek en filmen en montage. De opnames werden gemaakt in de kerken van Aalden en van Zweeloo, en bij het hunebed bij Noord Sleen. Deze laatste plek werd gekozen omdat het thema van dit jaar ‘ROTSVAST’ is. De grote stenen zijn ons Drentse beeld van rotsen. “De opnames daar waren op de donderdag in de sneeuwweek. Zon erbij. Wat een mooie beelden leverde dat op.”

Wie nieuwsgierig is geworden naar het resultaat, kan via deze link https://www.youtube.com/watch?v=lgTBNkIrGk8 de film op YouTube bekijken.

 

Of, nog makkelijker: ga naar de websites van de kerken van Aalden of Zweeloo. En klik op de link in het artikel, of bekijk de film daar.

“Een nadeel is dat we niet bij elkaar kunnen komen. Want het zijn altijd warme, mooie middagen. Maar een voordeel is dat een ieder, hetzij op 5 maart, hetzij eerder of later, de woorden van de vrouwen van Vanuatu kan bekijken en horen, en dit jaar dus in een echt Drents jasje,” aldus de organisatoren.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 2 maart 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto