Artikel
Wandelen met de ommetjes app

“Maak wandelen leuker, en verbeter je gezondheid. Houd je hersenen gezond!” Een aantal maanden geleden zag ik een berichtje in de media over de Ommetjes App van Erik Scherder voorbij komen. Nu ben ik sinds ik in Zweeloo woon een vervend wandelaar dus ik was meteen geïnteresseerd.

De app is in het leven geroepen door Erik Scherder van de Hersenstichting. Iedereen heeft vast wel over hem gehoord. Hij is actief op de televisie en schuift regelmatig bij praatprogramma’s aan. Hij lanceerde deze app met de ondertitel: Maak wandelen leuker, en verbeter je gezondheid. Houd je hersenen gezond. Het wandelen helpt je onthaasten en verbetert je creativiteit, je conditie en je weerstand tegen ziekten. Zelfs 20 minuten lopen per dag geeft al dat gewenste effect. Wie wil dit nou niet?

Positieve invloed op mentale gezondheid
Dus ik heb de app gedownload op mijn mobiel en ging gewoon verder met wandelen zoals ik het altijd deed. Af en toe sloeg ik het wandelen eens een dagje over. En dan wandelde ik weer een aantal dagen achter elkaar. Totdat ik op de app zag, dat je punten kon verdienen, waardoor je virtuele medailles kon halen en je op de ranglijst kon stijgen. Dit motiveerde, stimuleerde activeerde mij enorm. Ik zag dat je je een dagelijkse reeks kon opbouwen en dat je daar ook punten mee kon verdienen. Maar dat betekende wel dat ik elke dag moest gaan lopen. Dat deed ik zonder problemen. Wandelen is gewoon fijn om te doen. Na elke wandeling krijg je ”een hersenweetje” te zien, zoals: wist je dat bewegen een positieve invloed heeft op je mentale gezondheid. Of: regelmatig bewegen verhoogt je weerstand. Of deze: bewegen is goed voor je geheugen, aandacht en concentratie vermogen.  

Maar van deze  werd ik echt blij, zing eens een liedje tijdens je ommetje. Muziek heeft een aantoonbaar positief effect op je hersenen. Dus dat doe ik nu ook regelmatig. Als ik alleen in de open velden loop, zing ik graag een liedje.

Verslavend, maar dan wel op een gezonde manier…
Voor mij werkt deze app verslavend. Maar dan wel op een gezonde manier. Er gaat nu geen dag voorbij of ik loop. De ene dag meer minuten dan de andere maar dat maakt niet uit. De ene dag voor 9 uur ( want dan verdien je extra punten ) en de andere dag pas in de middag. Eerst gaat bij mij de app aan en dan pas mijn wandelschoenen.

De app is nog te gebruiken tot 31 december 2021. Zodat je met behulp van deze app nog kunt blijven werken aan je hersengezondheid, zoals op de website van de Ommetjes App staat vermeld. En als je nu nog de app installeert ben je een van de 824.000 mensen die er ook gebruik van maken.

Artikel geplaatst 16 maart 2021

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

vv Sweel kiest voor Marnix Bakker (36) als nieuwe trainer

vv Sweel heeft Marnix Bakker aangesteld als nieuwe trainer voor komend seizoen. De 36-jarige inwoner van Oosterhesselen wordt de opvolger van Jans Bos, die na een seizoen vertrekt bij de zondag ...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto