.

.

 

.

Hangende bloembakken zorgen ...

... voor verbinding tussen Aalden en Zweeloo. Vorig jaar zag Mientje Harmsen de bloembakken aan de lantaarnpalen in Aalden hangen. Ze vond het mooi en fleurig staan en dacht het goed te kunnen gebruiken om de verbinding tussen de twee dorpen Aalden en Zweeloo te laten zien.

Mientje wist dat de gemeente Coevorden jaarlijks een budget aan ieder dorp beschikbaar stelt ter stimulering van de leefbaarheid. Elk jaar wordt daarvoor een geldbedrag vrijgemaakt. Waardoor inwoners elk jaar nieuwe initiatieven kunnen insturenen de dorpsbewoners zelf kunnen kiezen welke initiatieven gehonoreerd worden. In dat kader krijgen de bloembakken dit jaar een kans in Zweeloo, maar of dat voor volgend jaar weer zo is, is maar de vraag omdat het om jaarlijkse nieuwe initiatieven gaat. Dus mensen: bedenk voor volgend jaar weer goede bruikbare ideeën. 

Dit jaar kunnen we vanaf 1 juni ( dan worden de bloembakken geplaatst in Zweeloo ) genieten van de fleurige bloembakken aan de Hoofdstraat. Zij zorgen voor een doorgaande lijn tot aan het busstation. Samen met enkele mede-dorpsgenoten heeft Mientje dit project gerealiseerd.

Om het één geheel met Aalden te laten worden heeft ze contact opgenomen met Hans Terbach, voorzitter van Dorpsbelangen Aalden. Via Hans kwam Mientje in contact met het bedrijf ”Oase Lease“. Zij zorgen voor de plaatsing en het onderhoud. “Zodat wij er alleen maar van hoeven te genieten en verder geen omkijken naar hebben.”

Deze foto’s van Martine Ponstein geven een impressie van hoe het er na 1 juni aan de Hoofdstraat in Zweeloo uit gaat zien.

Oes Eig'n Kraantien d.d.1 juni 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel