Artikel
Rianne Elzinga (18) uit Benneveld:

“GroenLinks is de partij die mij het meest aanspreekt”. Rianne Elzinga uit Benneveld moet eerlijk bekennen dat ze er nog niet helemaal uit is of ze morgen (17 maart) gaat stemmen. “Voor mij is het nog niet duidelijk op welke partij ik wil stemmen.

Doordat er veel aandacht in de media uitgaat naar corona, vind ik eigenlijk dat de Tweede Kamerverkiezingen een beetje ondersneeuwen. Met weinig informatie is het voor de nieuwe lichting stemmers best lastig om een goede keuze te maken.”
Rianne mag dit jaar voor het eerst een stem uitbrengen: “Dat brengt zeker gezonde spanning teweeg  omdat jouw eigen stem van invloed kan zijn voor de verkiezingen. Elke stem telt dus!.”
Rianne noemt de politiek een interessant thema. “Wat er in de Tweede Kamer wordt beslist is van invloed op ons dagelijks leven, maar is ook mede bepalend voor onze toekomst. Ik heb op dit moment trouwens geen enkele ambitie om zelf de politiek actief te worden.”

De partij die haar het meest aanspreekt is GroenLinks. ‘In het verkiezingsprogramma domineert het thema klimaat. Daar sta ik 100 % achter omdat ik geloof dat we de klimaatverandering moeten stoppen. Dat is ook sterk gerelateerd aan mijn studie Technische Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen." Rianne verwacht dat de wereldwijde energiebehoefte de komende decennia door het dak zal gaan. "De vraag stijgt enorm en daarom moeten wij terugschakelen. We hebben het nog onvoldoende over besparing. Dat is cruciaal, en dat wordt heel vaak vergeten. Gelukkig worden apparaten steeds zuiniger en komen er ook steeds meer technologieën.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 maart 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto