Artikel
Bart Nijland (18) uit Benneveld:
“Hoe zet je de voors en tegens van al deze 37 partijen op een rijtje?” Bart Nijland is zeker van plan om morgen (17 maart) te gaan stemmen, maar de 18-jarige inwoner van Benneveld heeft zich pas de afgelopen dagen echt verdiept in de politieke materie.

Bart maakt voor het eerst de stembusgang, maar staat wel voor een behoorlijk dilemma. “Het valt als nieuwkomer niet mee te kiezen uit 37 partijen en in totaal 1.579 kandidaten. Hoe zet je de voors en tegens van al deze 37 partijen op een rijtje.”
Bart kijkt nog niet te veel naar de periode na de coronacrisis. “Laten we eerst de pandemie maar snel oplossen. We staan in meerdere opzichten voor grote uitdagingen en die moeten we het hoofd bieden. Voor mij als kiezer is dit een belangrijk thema”, zegt Bart, die bezig is aan zijn eerste jaar van de HBO-studie Biologie en medisch laboratoriumonderzoek.
Vanuit democratisch oogpunt voelt het voor Bart goed om nu mee te kunnen denken en invloed uit te kunnen oefenen op de overheid. “Ondanks het feit dat ik niet echt politiek geïnteresseerd ben, kijk ik zeker met een schuinoog naar de sociale media en laat me informeren over de opvattingen van de politieke leiders.”

De VVD kan wel op de sympathie van Bart rekenen, want zolang hij het zich kan herinneren heeft de partij onder Rutte best goed gedaan.
Vrijheid is voor Bart een belangrijk thema. “Dat betekent vrijheid van denken, de vrijheid van spreken, de vrijheid van handelen. Verder ben ik van mening dat de kwaliteit van het onderwijs meer aandacht behoeft en verbeterd moet worden. Voor mij is ook belangrijk dat het Nederlandse zorgstelsel de komende jaren garant moet blijven staan voor goede en toegankelijke zorg voor iedereen. Het is logisch dat corona nu de aandacht opslokt, maar ik hoop dat daarna een complete visie op Nederland na de crisis komt.”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 maart 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto