.

.

 

.

Mooie parade van klassieke Mazda’s bij autobedrijf Germs

Met een parade van klassieke Mazda’s herleefden afgelopen zondag oude tijden bij Garage Germs. De Hadi-Mazda Club organiseerde de eerste toertocht van het jaar en de voormalig gerenommeerd Mazda-dealer werd als startplaats uitgekozen om vervolgens een prachtige rit – van ruim 100 kilometer - te rijden door de provincie Drenthe.
De club richt zich op eigenaren van alle oldtimers en youngtimers van het  Japanse merk die ouder zijn dan 25 jaar, ofwel die voorzien zijn van achterwielaandrijving en een naar voren scharnierende motorkap.

Inmiddels zijn de Mazda 1500, 818, 616, 1300 of grotere 1300 niet alleen een zeldzaamheid geworden, ook de informatie over deze auto’s wordt schaars. De vereniging heeft tot doel het bijeenbrengen van geïnteresseerden in deze klassieke Mazda personenauto’s, om zodoende deze voertuigen in stand te houden en activiteiten te organiseren.

Zondag was een groot aantal zeldzame exemplaren in volle glorie op het terrein van Garage Germs te bewonderen. De eigenaren hebben eigenlijk altijd Mazda gereden. 
Rond 12.00 uur vertrok de stoet onder zonnige omstandigheden voor een toertocht door Drenthe,

De modellen uit de jaren ’60, ’70 en ’80, zoals de Mazda 1500, 818, 616, 1300 of de grotere 929, zijn langzaam verdwenen van de Nederlandse wegen en zijn een zeldzaamheid geworden. Afgelopen zondag waren de klassieke auto’s bij Garage Germs nog even weer in volle glorie te bewonderen. Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 juni 2021
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel