Artikel
De gietijzeren paaltjes gaan er komen!

Statiegeld-donaties bij Coop Weggen voor Grafonderhoud Zweeloo. Op de begraafplaats van Zweeloo worden de grafrijen aangeduid met nummers op gietijzeren paaltjes.

Omdat er nogal wat van deze paaltjes niet meer staan -omdat ze kapot zijn gegaan of weggeraakt- maakt dat een slordige indruk. De vrijwilligers van de Stichting Bevordering Grafonderhoud Zweeloo willen daar verandering in brengen.

Eerder zijn hiervoor al verzoeken ingediend bij de Verenigingen Dorpsbelangen Aalden en Zweeloo voor een bedrag uit de dorpsbudgetten. Daar is hartverwarmend op gereageerd, zodat er al een substantiële hoeveelheid geld beschikbaar is gekomen om die paaltjes aan te schaffen.

Er is echter nog meer geld nodig want die paaltjes zijn duur. Ze zijn duur omdat het nummerplaatjes zijn en er dus voor elk paaltje een nieuwe gietmal gemaakt moet worden.

Na een tip van Gezienus Weggen is COOP-Nederland benaderd met het verzoek in de komende maanden de statiegeld-donaties voor dit doel beschikbaar te stellen. Coop Supermarkten B.V. heeft dat verzoek inmiddels gehonoreerd.

We zijn daar erg blij mee en we hopen natuurlijk dat ook u statiegeld bij de machine in de COOP in Aalden voor dit doel wilt doneren.

Alvast bedankt!

Stichting Bevordering Grafonderhoud Zweeloo

Oes Eig'n Kraantien d.d. 30 maart 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Allround brandweerman Harry Smit (61) krijgt Koninklijke onderscheiding

Harry en Zwaantje voelen zich – samen met hondje Cosita – helemaal thuis aan Middendorpsstraat in Meppen. Harry Smit kreeg vorige week maandag bij zijn woonhuis in Meppen een groots onthaal...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Santé Haarmode heeft een nieuwe collega!

Wij verwelkomen Aletta Wijnands in ons team. Aletta heeft 20 jaar allround kapperservaring. Waarvan 11 jaar een eigen salon te hebben gehad. Ze komt ons team versterken op de maandag en ...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Politieman Oebel Ubels (66) zwaait af na 46 jaar:

‘Ik sluit een imposant hoofdstuk uit mijn leven af’. Een half mensenleven diende Oebel Ubels in diverse functies de politie. De 66-jarige Meppenaar zwaaide afgelopen vrijdag met een voldaan gevoel af....

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto