Artikel
Oproep: Stedelijk Museum zoekt theatertalent!

Stedelijk Museum Coevorden is op zoek naar talent uit de gemeente Coevorden voor een nieuw theaterleerproject. ‘’In het kader van het IJzerkoekenoproer, een evenement dat jaarlijks wordt gevierd in Coevorden, hebben we een theaterleerproject bedacht.

We willen jong en oud talent een kans bieden zich te ontwikkelen op het gebied van theater. Dat doen we in samenwerking met theatermaakster Marion Maters”. Aldus Melissa Luisman van Stedelijk Museum Coevorden.

Het IJzerkoekenoproer is sinds 2018 een groot spektakel in de binnenstad van Coevorden en gaat over het verhaal van de volksopstand die in 1770  ontstond naar aanleiding van het verbod op de rondgang met ijzerkoeken. Ieder jaar wordt er in december een optocht georganiseerd. Hiervoor werken Stedelijk Museum Coevorden, Theater Hofpoort en Theaterbedrijf Maters & Roberti samen.

Foto: Maartje de Roos

Het theaterleerproject bestaat uit een aantal workshops waarbij je les krijgt in o.a. acteren, zingen en dansen. Marion Maters heeft veel ervaring in het theatrale werkveld. Een mooie kans om je verder te ontwikkelen, door te leren van een professional.

Na afronding van de workshops krijgen de deelnemers een certificaat. Er wordt een selectie gemaakt van de meest talentvolle deelnemers, zij krijgen een rol toegewezen in de IJzerkoekenoptocht van 2021 en de optocht én theatervoorstelling in 2022. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk en deelname is gratis.

De planning omtrent het theaterleerproject ziet er als volgt uit:

1e ronde: mei t/m juni 2021

Alle deelnemers krijgen 3 workshops (acteren, zingen, dansen).

2e ronde: juli t/m september 2021

Een selectie van de deelnemers gaat door naar de 2e ronde en krijgt een workshop over o.a. samenspel, tekstbehandeling (incl. zang, dans en acteren).

3e ronde: oktober t/m begin december 2021

Een volgende selectie krijgt een afsluitende workshop, waarin meerdere scenes gelezen, geanalyseerd, besproken en uiteindelijk samen gespeeld gaan worden.

Geïnteresseerd? Meld je nu aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Na aanmelding volgt meer informatie.

De deelnemers leren in een veilige omgeving alles over theater. Uiteraard hanteren wij de dan geldende maatregelen van het RIVM. De genoemde data zijn onder voorbehoud en de workshops gaan alleen door als er weer fysiek lesgegeven mag worden.

Dit project is mede mogelijk gemaakt middels een financiële bijdrage van Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Artikel geplaatst 31 maart 2021

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Brinkenexpositie weer tentoongesteld

Zweeloo, 4 mei 2021. Vanaf deze maand tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buiten-expositie bestaat uit 19 grote panelen met elk een schilderij dat in de omg...

dinsdag, 4 mei 2021

Lees verder

Vragenlijst beleving Prinses van Zweeloo

Beste lezer, Wij zijn twee studentes die momenteel bezig zijn met hun afstudeeronderzoek voor Stichting Geopark de Hondsrug vanuit hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Voor dit afstudeeronderzoek meten wij de ...

dinsdag, 20 april 2021

Lees verder

Theater Hofpoort

Theater Hofpoort doet mee aan unieke voorstelling Martijn Kardol. Theater Hofpoort doet mee aan een unieke samenwerking tussen een groot aantal theaters in het lan...

woensdag, 7 april 2021

Lees verder
Willekeurige foto