.

.

 

.

Gerrit Wiebing (87) brengt wekelijks nog met veel plezier de dorpskrant rond

Ondanks zijn leeftijd van 87 jaar brengt Gerrit Wiebing nog wekelijks in Zweeloo en in Benneveld Oes Eig’n Kraantien rond. Lekker vitaal blijven, was 2011 Wiebings insteek. Zonder blikken of blozen laadt Wiebing tien jaar later - iedere dinsdag – nog steeds de tas vol met de nieuwste editie van de dorpskrant.

Gerrit begint om 9.00 met zijn ronde. Hij fietst dan via de Kruisstraat naar Benneveld. Om 11.00 uur drinkt hij steevast zijn kopje koffie thuis bij Hennie, waarna hij weer verder gaat met zijn ronde. Nu via het Klooster en Kloosterdwarsstraat. In totaal brengt hij wekelijks ongeveer 270 OEK’ies huis aan huis rond.

Gerrit Wiebing wil – zolang hij dat kan - graag in beweging blijven. Nadat hij zijn veebedrijf in Wezup had verlaten kwam hij met zijn vrouw via de Jan Mensinghstraat terecht op de Marktstraat. Daar wonen beide met veel plezier.

Zoon Theo runt drukkerij Nuno Print & Sign en de verspreiding van OEK is een echt familiegebeuren. De bezorging doet Gerrit deels te voet en voor een deel van de route laat hij zich vergezellen van zijn fiets. Dat is volgens Gerrit veel makkelijker dan met de auto. Dus zolang hij deels zijn ronde kan lopen zal hij het zeker blijven doen. In beweging zijn en blijven is voor Gerrit erg belangrijk. En dat In weer en wind. Alleen met winterse ongemakken doet hij het voorzichtig aan.

Op mijn vraag of Gerrit bijzondere dingen meemaakt onderweg zegt hij dat er eigenlijk nauwelijks iets opzienbarends gebeurd. Hij komt op zijn route wel vaak dezelfde dorpsgenoten tegen en verder geniet hij van de mooie route. Toen enkele weken de weg opgebroken was voor het aanleggen van de glasvezelkabel hebben de werkmensen hem wel geholpen om de OEKJES in de brievenbussen te doen. Dat vond hij wel heel attent. De kleinkinderen liepen destijds wel eens met opa mee, en stopten ze de OEK in “het groene bussie”, maar nu die wat groter zijn, doen ze dat niet meer en loopt Gerrit in zijn eentje de route.

Op bijgaande foto zien we Gerrit Wiebing in actie bij een van de vele brievenbussen die hij wekelijks tegenkomt op zijn route. De route is elke week hetzelfde. Al liefst twaalf lang, maar vervelen doet het nog niet…... (Foto: Martine Ponstein)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 22 juni 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel