.

.

 

.

Geslaagd, de vlag kan uit!

Anouk Alting kiest voor studie Kind & Educatie. Anouk Alting start na de zomervakantie met de opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie aan het Windesheim in Zwolle. Organiseren, leidinggeven en adviseren in een werkomgeving waarin kinderen van 0 tot 16 jaar centraal staan. Dat is volgens Anouk kort samengevat het hoofdthema van de opleiding.

                                                 ANOUK ALTING

“Ik wil graag iets met kinderen doen en met deze studie kan ik eigenlijk alle kanten op. Het is heel breed.”  

Anouk leert tijdens de opleiding verder hoe ze programma’s opzet, planningen en werkroosters maakt, personeel of collega’s coacht en hoe ze alle budgetten beheert. “Ook is het belangrijk dat je ontdekt hoe je het beste kunt samenwerken met andere partijen.”

Met het havo-diploma op zak heeft de 17-jarige Aaldenaar een mooie basis om met deze veelzijdige studie aan de slag te gaan.

Vijf jaar geleden startte Anouk met de mavo, maar stroomde dankzij goede schoolresultaten in het derde jaar door naar de havo, met examenprofiel economie en maatschappij.

Net als veel andere leerlingen had Anouk zich het examenjaar zoveel anders voorgesteld. De examenklas van Anouk werd  gesplitst en delen van lessen moesten noodgedwongen online worden gegeven, waardoor het contact met haar medeleerlingen niet optimaal en al helemaal niet gezellig was. “Dit vond ik erg jammer want ik had graag de laatste fase van de havo gezamenlijk willen afronden, omdat we straks toch allemaal onze eigen weg gaan volgen.”

Anouk kijkt met veel belangstelling uit naar de opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie. “Ik heb heel veel zin in deze nieuwe stap en hoop dat de opleiding een goede keuze is. Een droombaan heb ik nog niet echt voor ogen, maar dat zal ik in deze vierjarige opleiding - met de nodige stages - zeker ontdekken”, aldus Anouk.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 29 juni 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel