.

.

 

.

Verbonden in Verhalen

Coevorden Culturele gemeente 2021 – 2022. De gemeente Coevorden heeft het culturele stokje overgenomen van de gemeente Midden Drenthe. De gemeente heeft als thema “Verbonden in Verhalen” gekozen.

De achterliggende gedachte is om vele inwoners van de verschillende dorpen van de gemeente Coevorden met elkaar in contact te laten komen door middel van verhalen.

De opening van het culturele jaar is zaterdag 28 augustus 2021. Ieder dorp wordt bezocht. Tijdens het bezoek wordt er door het betreffende dorp een kunstwerk (doek) van 60 bij 60 cm aangeboden. Dit kunstwerk is gemaakt door een inwoner van het dorp, met een kenmerkende afbeelding van het dorp. Alle 25 doeken van de 25 dorpen worden in Coevorden op een grote “ezel” geplaatst.

Met alle dorpen samen wordt er ook een lied gemaakt: ieder dorp maakt een eigen couplet. De muziek en het begin- en eindcouplet is gemaakt door Harm Dijkstra. Eerst zingen in eigen dorp, en dan met (5) antieke bussen naar Coevorden om daar je dorp al zingend ‘te promoten’.
Dat eigen couplet wordt door inwoners van het dorp gezongen.

Als dorpen van voorheen gemeente Zweeloo doen we een oproep: wie heeft er zin om mee te zingen of te musiceren op 28 augustus?

 

Contactpersonen zijn:

Aalden:

Anke Kamman

tel. 06 - 22 53 63 25

Benneveld:

Gerda Berends

tel. 0591 - 37 16 28

Meppen:

Henk Askes

tel. 06 - 24 42 60 51

Wezup:

Loes Heeling

tel. 06 - 20 54 49 18

Wezuperbrug:

Wouter van Wijk

tel. 06 - 23 48 12 56

Zweeloo:

Anne Tromp

tel. 0591 - 37 17 04

 

Voor meer informatie over het totale programma: www.cultureelcoevorden.nl en het artikel in de Coevorder Courant van vorige week.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 juli 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel