Artikel
Aangepaste Dodenherdenking in Zweeloo

Ten gevolge van de maatregelen rondom de Covid-19 pandemie zal er dit jaar op 4 mei in Zweeloo wederom geen reguliere Dodenherdenking plaats kunnen vinden.

 

Het is dit jaar dus niet mogelijk om bij het oorlogsmonument aan de Marktstraat groepsgewijs de oorlogsslachtoffers te herdenken. Er zal geen spreker zijn, er zal geen gedicht worden voorgedragen, en ook zal de Last Post en het Wilhelmus niet ten gehore worden gebracht.

Aan het eind van de middag wordt bij het oorlogsmonument de vlag halfstok gehesen en wordt er een krans gelegd. Bij deze korte ceremonie is geen publiek aanwezig.

We roepen iedereen op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang) en om 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen.

Er is een mogelijkheid om een digitale bloem te leggen en een persoonlijke boodschap achter te laten. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken.

Ga daarvoor naar de website www.4en5mei.nl onder kopje oorlogsmonumenten, leg een bloem.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 april 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Anne van der Bijl nieuwe eigenaar woonzorglocatie in Wezup

“Huize Wezup brengt Zorg en Welzijn samen” Anne van der Bijl is vanaf 1 november 2021 de nieuwe eigenaar van Huize Wezup. Al jaren had de 43-jarige inwoner van Leeuwarden de dro...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Mieke Brinkhuis uit Aalden wilde zwaluwen graag te hulp schieten ...

...maar veelbelovend project staat in de ijskast. Mieke Brinkhuis lanceerde in 2020 het plan om een huiszwaluwentil in het dorp te plaatsen. “Het gaat niet zo goed met de zwa...

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder

Achter vergane glorie bloeit iets heel moois op

Bouw zes luxe rietgedekte appartementen en vier woningen op voormalig Auto Mekkes-terrein in voorjaar 2022 van start. Aalden is bijna een schitterend nieuwbouwplan rijker....

dinsdag, 18 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto