Artikel
Aangepaste Dodenherdenking in Zweeloo

Ten gevolge van de maatregelen rondom de Covid-19 pandemie zal er dit jaar op 4 mei in Zweeloo wederom geen reguliere Dodenherdenking plaats kunnen vinden.

 

Het is dit jaar dus niet mogelijk om bij het oorlogsmonument aan de Marktstraat groepsgewijs de oorlogsslachtoffers te herdenken. Er zal geen spreker zijn, er zal geen gedicht worden voorgedragen, en ook zal de Last Post en het Wilhelmus niet ten gehore worden gebracht.

Aan het eind van de middag wordt bij het oorlogsmonument de vlag halfstok gehesen en wordt er een krans gelegd. Bij deze korte ceremonie is geen publiek aanwezig.

We roepen iedereen op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang) en om 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen.

Er is een mogelijkheid om een digitale bloem te leggen en een persoonlijke boodschap achter te laten. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken.

Ga daarvoor naar de website www.4en5mei.nl onder kopje oorlogsmonumenten, leg een bloem.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 april 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Darling-Dog-Store heeft eigen Dierenhoekje bij Creannetta

Thalita Daling van Darling-Dog-Store in Zwiggelte heeft sinds afgelopen week haar eigen Darling Dierenhoekje in het winkelpand van Creannetta aan de Aelderstraat 44. “Voor mij super spannend en een nieuw avo...

dinsdag, 11 mei 2021

Lees verder

Jan en Hanna: echtpaar op wie leeftijd geen vat krijgt

Diamanten bruidspaar Dolfing verrast door muzikaal optreden buren. Jan en Hanna Dolfing uit Zweeloo werden maandag behoorlijk verrast. Eerst met een feestelijk versierde woning, veel felicitaties en in de middag kwam lo...

dinsdag, 11 mei 2021

Lees verder

Activiteit Hemelvaartsdag PKN Aalden

Namens de kerk van Aalden hebben Hilly Popken en Anke Kamman iets georganiseerd op Hemelvaartsdag. “We deden het wel vaker, maar de laatste jaren gebeurde het niet meer,” aldus de beide v...

dinsdag, 11 mei 2021

Lees verder
Willekeurige foto