.

.

 

.

Annet Super (48) kreeg heimwee naar Zuidoost-Drenthe……

“Hoofdstraat 19 voelt vanaf eerste dag als thuis”. Na tien jaar Utrecht kreeg Annet Super steeds meer heimwee naar Zuidoost-Drenthe. Ze verkende haar geboortestreek en ging op zoek naar een mooie woonboerderij in een landelijke omgeving.

Eisen vooraf : wonen op de begane grond, een lekker ruime tuin voor de honden Diesel en Whoopie en poes Tom.

Gelukkig kwam de deal rond
“Tijdens een wandeltraining door de omgeving was ik al erg  gecharmeerd van de Zweeler dorpen. Een makelaar maakte mij attent op  de woonboerderij aan Hoofdstraat 19. Dat was voor mij meteen raak. Het huis, de plek, de ruimte en toch niet in niemandsland. Het heeft nog wel een tijdje geduurd, maar gelukkig kwam ik met de familie Germs tot overeenstemming en kon het avontuur terug naar Drenthe beginnen.”

Lastige periode
Annet woont nu alweer ruim een jaar in Zweeloo. “De maanden zijn voorbij gevlogen. Helaas is het door alle coronamaatregelen niet helemaal zo gegaan als ik me had voorgesteld, maar dat geldt natuurlijk voor iedereen. Een lastige periode met voor sommige mensen ziekte en verlies. Ondanks alle beperkingen heb ik best veel mensen leren kennen. Vooral ook  tijdens de dagelijks dorpswandelingen met mijn twee honden Diesel en Whoopie.”

Annet Super (48) met haar honden Diesel en Whoopie in de voortuin van de Hoofdstraat 19 in Zweeloo. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

‘Iedereen groet elkaar...!’
De vriendelijkheid en openheid van de buren en inwoners van Zweeloo en Aalden maken het voor Annet zeker makkelijker om te wennen. “Ik werd al snel aan de buurtapp toegevoegd, een welkomstboeket van de buren er is altijd wel iemand die met woord en daad klaar staat. Iedereen groet elkaar en weet wie de ander is en waar die woont, wat die ander doet. Ik moet er nog een beetje in komen, maar kan deze interesse in elkaar wel waarderen. Hoofdstraat 19, Zweeloo voelt vanaf de eerste dag als thuis en dat is voor mij ‘t meest belangrijk.”

Dichterbij ouders
Annet Super(1972)  groeide op in Nieuw-Weerdinge. “Mijn ouders wonen er nog steeds en het is leuk om die weer wat dichter bij me te hebben. Mijn zus woont in Den Haag, dat is helaas behoorlijk uit de richting. Met alle ruimte aan de Hoofdstraat, kunnen ze hier logeren wanneer ze willen! Het dierenkampje aan de overkant van mijn huis is bij mijn neefje en nichtje ‘super’ populair en hopelijk kunnen we in de zomermaanden weer heerlijk naar het zwembad. Een klein dorp, maar alles is dicht bij!”

Studie en werk
Na afronding van het VWO aan het CSG De Baander, volgde Annet - eveneens in Emmen - de HEAO-opleiding. Met als studierichting bank- en verzekeringen, omdat ze toen heel zeker wist dat ze later in de bancaire sector wilde gaan werken. “Dat is trouwens na mijn stage veranderd, want ik vond het bankwezen uiteindelijk helemaal niet bij me passen.”

Na afronding van haar studie is Annet aan de slag gegaan bij TVM Verzekeringen in Hoogeveen en al snel in de “letselschade” terechtgekomen. “Daar heb ik vele cursussen gevolgd op het gebied van verzekeringen en letsel en externe studies: recht aan de Universiteit Groningen, een arbeidsdeskundige opleiding en een opleiding tot mediator. Zo heb ik me steeds verder gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met letselschade.”

Super Letselschade
In 2009 is Annet met Super Letselschade haar eigen bedrijf gestart. “Dit heb ik uitgebouwd in de regio Utrecht, maar sinds mijn verhuizing naar Zweeloo richt ik mij vooral op Drenthe en Groningen. Als belangenbehartiger help ik slachtoffers van ongevallen. Ik vind de Drentse manieren van omgang verademend. De nuchtere kijk op zaken en de praktische instelling heb ik echt gemist! “

Leven mensen staat op de kop
Annet wil in haar werk in de eerste plaats stilstaan bij het slachtoffer van letselschade. “Letsel oplopen is vreselijk. Van de ene op de andere dag staat het leven van mensen op zijn kop. Mensen die gewond zijn geraakt, tegen allerlei problemen aanlopen en vaak totaal niet weten wat te doen of wat de mogelijkheden zijn. Bovendien hebben ze letsel en willen ze herstellen. Van alles regelen en uitzoeken staat niet bovenaan het lijstje dan. Dat is precies waar ik kan helpen, ontzorgen, is eigenlijk de beste omschrijving van mijn aanpak.”

Ruimte voor sport en ontspanning
Naast haar werk is er veel ruimte voor sport en ontspanning. Sinds de eerste Cascade Run in Hoogeveen is Annet een fanatiek hardloper. “De trainingsmethodiek 2-4-6-4-2 minuten achtereen hardlopen kan ik me nog als de dag van gisteren herinneren. Ik dacht dat ik het niet zou overleven!  In april 2006 lukte het om 5 mijl aaneen te hardlopen en daarna had ik de smaak helemaal te pakken. Meerdere marathons, maar dan ook weer gevolgd door periodes waarin ik niet echt veel zin en inspiratie had…Dan loop ik gewoon voor de lol. In Utrecht heb ik een achtste triatlon gedaan en het is de bedoeling om dit in Drenthe ook weer te gaan doen. Dan wel een vierde of zelfs een keer een halve.. Doelen moeten gesteld worden."

Letselschadespecialist Annet Super (48) is een fervent hardloper, maar pendelt ook regelmatig met de kano en haar honden Diesel en Whoopie door de mooie natuur. (Eigen foto)

Aalden Rondomme 2022.......!
Sinds Annet in Zweeloo woont is er helaas slechts één wedstrijdje doorgegaan. “Dat was een trial bij Koperen Hoogte, maar die was wel meteen heel erg geweldig. Ik loop nu af en toe mijn rondjes, maar mis mijn uitdagingen. Ook de mogelijkheid om mee te lopen met een vereniging is al ruim een jaar niet mogelijk geweest. Ik heb wel een paar keer op stap geweest met de Loopgroep Oosterhesselen, een sociale en gezellige groep hardlopers. Aalden Rondomme is nu mijn favoriete rondje; ik hoop toch zo dat we in januari weer met een hele grote groep de wedstrijd kunnen lopen..........!”

Oes Eig'n Kraantien d.d. 3 augustus 2021

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel