Artikel
Jan en Hanna: echtpaar op wie leeftijd geen vat krijgt

Diamanten bruidspaar Dolfing verrast door muzikaal optreden buren. Jan en Hanna Dolfing uit Zweeloo werden maandag behoorlijk verrast. Eerst met een feestelijk versierde woning, veel felicitaties en in de middag kwam loco-burgermeester Jeroen Huizing het diamanten bruidspaar persoonlijk feliciteren.

De grootste verrassing was toch wel het feestelijk optreden van de buren van het Klooster, die Jan en Hanna uit volle borst toezongen.  Het echtpaar, dat bekend staat als hulpvaardig en vriendelijk, kreeg ondanks alle coronabeperkende maatregelen zo toch nog een onvergetelijk 60-jarig huwelijksfeest.

Jan en Hanna beleven een voorspoedige oude dag. Ze geven elkaar de ruimte en doen ieder hun ding, maar ondernemen ook graag dingen samen. Beide hebben een goede balans gevonden waardoor ze het al liefst 60 jaar met elkaar 'volhouden'. Het echtpaar is zeker niet elk moment van de dag samen te vinden. "Het is belangrijk dat je je eigen dingen houdt. Wij laten elkaar daar gewoon vrij in.”

De tand des tijds lijkt zich stuk te bijten op Jan en Hanna. Het zijn rustige en vastberaden mensen, die altijd klaar staan voor de gemeenschap.' Ze hebben elkaar 65 jaar geleden leren kennen. Vijf jaar verkering bracht het jonge stel steeds dichter bij elkaar en in 1961 gaven ze elkaar het ja-woord. Zestig jaar woont het koppel onafgebroken aan het Klooster. De boerderij werd in 1990 verbouwd tot woonboerderij.

Na hun pensionering – Jan was jarenlang boer en Hanna werkzaam bij Thuiszorg Drenthe – genieten ze met volle teugen van de vrije tijd en hobby’s. Ze gingen veelvuldig op reis, met een vliegreis naar Canada als ultiem hoogtepunt.

Het buitenleven hebben Jan en Hanna altijd gekoesterd, maar dat gold ook voor hun hechte band met de buurtgenoten aan het Klooster. Het tweetal kan niet stilzitten en zijn veel in en om het huis bezig. Jan is in zijn element in de grote moestuin, met het verzorgen van de kippen of als vrijwilliger van het dierenkampje.

Hanna is al jaren actief in de  kerkenraad van de hervormde kerk in Zweeloo en was tot haar 80e vrijwilliger bij zorgcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord. En is ook nog steeds heel sportief: Hanna fietst en wandelt graag en trekt vanaf deze week ook weer iedere ochtend haar baantjes in Zwembad Zweeloo.

Als ze uit het raam kijken genieten Jan en Hanna nog iedere dag de weidsheid van het Zweeler landschap. Welke onvervulde wensen hebben ze na 60 jaar nog? “Het is eigenlijk volmaakt, want eigenlijk hebben we niets meer te wensen dan gezond te blijven en er nog liefdevolle jaren aan vast te knopen.”.

De coronamaatregelen gooiden weliswaar roet in het eten voor het diamanten bruidspaar Jan en Hanna Dolfing, want hun 60-jarig huwelijk kon helaas alleen in kleine kring worden gevierd. De buren uit het Klooster staken echter de hoofden bij elkaar om het echtpaar alsnog een bijzondere dag te bezorgen. Maandag verrasten ze Jan en Hanna met slingers, glitters en… een feestelijk muzikaal optreden. (Foto’s: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 mei 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Mooie parade van klassieke Mazda’s bij autobedrijf Germs

Met een parade van klassieke Mazda’s herleefden afgelopen zondag oude tijden bij Garage Germs. De Hadi-Mazda Club organiseerde de eerste toertocht van het jaar en de voormalig gerenommeerd Mazda-dealer werd als...

dinsdag, 15 juni 2021

Lees verder

Eindfase van realisatie nieuw schoolplein basisschool De Schutse

Afgelopen week is door Speelplaatsinrichter Van Ee Speel wederom hard gewerkt aan het nieuwe schoolplein van De Schutse. In samenwerking met Van Ee Speel is het onderwerp voor het schoolplein ger...

dinsdag, 15 juni 2021

Lees verder

Eindexamenuitslag pakt grandioos uit voor Silke, Mette en Jens de Lange

Voor heel wat gezinnen stond afgelopen donderdag in het teken van ‘de uitslag’. Ook bij de familie De Lange in Aalden was het feest en konden de champagneflessen ontkurkt worden drie geslaagden in &eacut...

dinsdag, 15 juni 2021

Lees verder
Willekeurige foto