Artikel
SC Zweeloo ziet CSVC uit geslagen positie terugkomen tot gelijkspel

COEVORDEN – Het leek bijna te mooi om waar te zijn. Sportclub Zweeloo stond na een dik half uur wedstrijd in Coevorden verrassend genoeg voor met 0-3 tegen directe concurrent CSVC. Weinig leek de eerste zege ooit in de derde klasse in de weg staan, maar de gemeentelijke derby kende zaterdag een wrang einde voor de manschappen van trainer Hans Pullen. In de bizarre slotfase boog de veerkrachtige thuisclub de schijnbaar kansloze achterstand om tot een gelijkspel, 3-3. Tot overmaat van ramp voor Zweeloo viel de gelijkmaker in de vijfde minuut van de extra tijd. Daarnaast ging er een overtreding aan vooraf, maar na de aansluitingstreffer kwam de debutant in de derde klasse al tot twee keer toe goed weg.

 

De eerste onderlinge ontmoeting ooit in competitieverband zal niet zo snel vergeten worden in de beide kampen, die op de zaterdag de hoogst spelende clubs zijn in de gemeente Coevorden. VCG, Sleen, NKVV en Germanicus spelen namelijk in de vijfde klasse. Maar dan nu de wedstrijd op het drukbezochte sportpark Klinkenvlier. Vroege kopkansjes voor Rick Hagenauw en Anne Hajes bleken een voorbode, want Hagenauw scoorde al in de derde minuut na een fraaie dieptepass van Rick Kiers.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat de Christelijke Sport Vereniging Coevorden de gehele wedstrijd vol overgave voor een beter resultaat knokte. Zo nam de later geblesseerd uitgevallen spits Sander Blaauw, die een verleden heeft bij FC Emmen, Hoogeveen, Germanicus zo. en Raptim, het doel van Zweeloo onder vuur. Schade bleef de gasten bespaard, maar nog binnen het eerste kwartier leek Zweeloo op rozen te zitten. Thomas Wolting kreeg de bal voor zijn voeten en dat op enige afstand van Erik Weering en zijn doel. Het schot van de jongeling paste precies, 0-2.

Enige tijd na een niet optimaal geraakte kopbal van voorstopper Jimmy Arends, leek de wedstrijd zo goed als beslist. Met een vrije trap recht voor het doel van Weering wist ‘Het Kanon’ Vincent Kok wel raad, maar wellicht was het laatste wapenfeit voor de rust een teken aan de wand voor Zweeloo. Een snoeiharde uithaal van CSVC-middenvelder Hilco Koster spatte uiteen op de paal. Zweeloo kwam voor de eerste keer echt goed weg, maar mede door het inbrengen van laatste man Ruben Assen en aanvaller Peter Blanken (beide spelers hebben een verleden bij Germanicus zo., red.) kwam de nummer laatst onder druk te staan in de tweede helft.

Keeper Remko Koopman kreeg het drukker, maar inzetten van Koster, Peter Blanken en middenvelder Gerwin Kampherbeek – hij speelde ook al voor Germanicus zo. - troffen geen doel. Tussendoor kreeg ook Hajes een behoorlijke mogelijkheid, maar Weering voorkwam erger voor de Coevordenaren. Met nog een dik half uur op de digitale klok bleek Peter Blanken opnieuw dreigend, maar na een voorzet van de rechterflank miste hij de bal op een haar na. Tijdens het laatste halve uur steeg de spanning langzaam en zeker. Hagenauw en Gerwin Stevens kregen beide een kans op de allesbeslissende 0-4, maar aan de andere kant brak Koster nog eens door. Koopman bleek op tijd.

Richting de slotfase moesten Hans Lanting en Julian Manting de strijd geblesseerd staken. Het wegvallen van de twee defensieve pionnen bleek een behoorlijke aderlating. De naar het front gedirigeerde Erik Bloemberg dook gevaarlijk op voor het Zweeler doel, maar de CSVC-er stond uiteindelijk te dicht op de achterlijn. Wel was het diezelfde Bloemberg die het slotoffensief inzette door namens de thuisclub te scoren. Met nog elf officiële minuten te gaan leek er nog geen man overboord voor Zweeloo, maar de ploeg kwam er eigenlijk niet meer uit.

Tijdens de laatste vijf minuten veranderde het duel in een nachtmerrie voor Zweeloo. Assen zag dat zijn van richting veranderde schot over de doellijn ging en de spanning bleek helemaal terug. Na een mogelijkheid van Peter Blanken (hoog over) en een redding door Koopman – Blanken bleek doorgebroken – leek het in de slotminuut mis te gaan. Bij een scrimmage was vrouwe Fortuna Zweeloo echter gunstig gezind.

Over de vijfde minuut van de blessuretijd is het laatste woord wellicht nog niet gesproken. Hoewel het duidelijk was dat een CSVC-er een overtreding beging op Marco van Veen, liet scheidsrechter Tjalma doorspelen. Zuur genoeg voor Zweeloo scoorde de uitzinnige Peter Blanken, die een gele kaart voor het uitrekken van zijn shirt op de koop toe nam, een paar tellen later de 3-3.

Het spannende streektreffen kreeg dus alsnog geen winnaar. Een uitkomst die – eerlijk is eerlijk – tijdens het slot van de wedstrijd in de lucht hing. De realiteit is dat CSVC langzaam richting de veilige elfde positie sluipt, terwijl Zweeloo nu twee punten minder heeft dan SV TONEGO.

CSVC – SC Zweeloo: 3-3 (0-3). 3. Rick Hagenauw 0-1, 13. Thomas Wolting 0-2, 34. Vincent Kok 0-3, 79. Erik Bloemberg 1-3, 85. Ruben Assen 2-3, 90+5. Peter Blanken 3-3. Scheidsrechter: Tjalma (Farmsum). Gele kaart: Erik Bloemberg, Danny Veenstra, Erol Kanal, Peter Blanken (CSVC) en Julian Manting (SC Zweeloo).

CSVC: Weering; Michel Blanken, Jimmy Arends, Bloemberg, Veenstra (80. Erol Kanal); Turien, Koster, Kampherbeek; Biesbrouck (46. Assen), Blaauw (46. Peter Blanken), Groote.

SC Zweeloo: Remko Koopman; Julian Manting (78. Marco van Veen), Gerko Lanting, Hans Lanting (69. René Lanting), Henri Popken; Rick Kiers, Gerwin Stevens (82. Bertin Kiers), Anne Hajes, Thomas Wolting; Rick Hagenauw, Vincent Kok.

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto