.

.

 

.

Jan Naber (54) keert na 35 jaar ...

... weer terug naar school: dit keer niet in de banken, maar voor de klas als docent bouwtechniek. De 54-jarige installatiemonteur gaat vanaf deze week aan de slag als instructeur/docent bouwtechniek bij Bouwmensen Drenthe en Noordwest Overijssel (DNWO). “Het lijkt me fantastisch om praktijkleerlingen op basis van mijn eigen ervaring voor te bereiden op het werk dat ze later kunnen gaan doen.”

"Precies iets voor jou!" 
Bij Naber kriebelde het de afgelopen jaren steeds vaker: was hij zijn roeping misgelopen? “Werkgevers schreeuwen moord en brand om vaklieden en scholen staan te springen om techniekdocenten. Vanuit allerlei hoeken kreeg ik goede feedback. Waarom ga je het onderwijs niet in? Precies iets voor jou!  Zo is de zoektocht begonnen en na een paar positieve sollicitatiegesprekken ging mijn hart steeds sneller kloppen. Alles viel toen op zijn plek.“

Omschakelen
Het zal even wennen zijn: de gereedschapskist en werkkleding neemt Naber voortaan niet meer mee op klus, maar naar school. Een nieuwe episode in zijn werkzame leven. Bij de vestigingen van Bouwmensen in Emmen en Ruinen gaat hij vol overgave aan de slag om een goede lichting bekwame vakmensen af te leveren. “Wat mij heel positief stemt is dat mijn nieuwe werkgever al leerlingen van groep 8 van de basisscholen en vmbo-leerlingen enthousiast probeert te maken voor een opleiding in de bouw- en installatietechniek. De vestingen van Bouwmensen werken bovendien nauw samen met de bouwafdeling van het Drenthe College en Alfa College Hoogeveen."

Jan Naber heeft tot slot nog een boodschap voor mensen die een carrièreswitch overwegen: “Denk in mogelijkheden en volg je hart. Dat kan ook na je 50e, want het is nooit te laat voor een nieuwe uitdagende stap.”

De gereedschapstools neemt Jan Naber voortaan niet meer mee op klus, maar naar school. De 54-jarige inwoner van Nieuw-Weerdinge ruilt vanaf deze week zijn job als installatiemonteur in voor docentschap in de bouwtechniek. (Foto: Geert Reintsema)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 augustus 2021

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel