Artikel
Het schoolzwemmen is weer begonnen!

Leerlingen van zowel De Anwende als De Schutse uit groep 5 tot en met groep 8 gingen afgelopen week weer op de fiets naar Zwembad Zweeloo. De buitentemperatuur liet te wensen over (rond de 13 ℃ en een lichte bries) maar het water was heerlijk warm volgens de kinderen. Ze wilden er dan ook maar wat graag inspringen.

Even weer wennen
Onder het scherp toeziende oog van juf Aletta van de Aelderzwemschool, werd de schoolslag en de rugslag nog eens even goed geoefend. Absoluut een nuttige exercitie. Het was goed te merken dat veel kinderen lang niet hadden gezwommen. Zelfs kinderen die in het verleden drie zwemdiploma’s behaald hadden wisten aan het begin van de les niet goed meer hoe ze moesten zwemmen. Dankzij de goede aanwijzingen van juf Aletta ging het bij de meesten gelukkig tegen het einde alweer een stuk beter.  

Het aankleden ging bij de een sneller dan de ander (koud!). Gelukkig waren er een aantal ouders meegefietst die meehielpen bij het aantrekken van stugge spijkerbroeken en gedraaide sokken.

Natte gymles
Naast het oefenen van de zwemtechniek maakt het schoolzwemmen kinderen ook fysiek sterker. Sport en beweging is helaas niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Dat ene half uurtje per week is daardoor echt belangrijk om het uithoudingsvermogen vergroten. En wist u dat onderzoek aantoont dat fitte kinderen betere leerprestaties leveren? Genoeg redenen om ‘de natte gymles‘ in Zwembad Zweeloo van harte toe te juichen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 mei 2021

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto