Artikel
Verzorger Jan Timmer zwaait na ruim dertig jaar af bij vv Sweel
Ze hoopten er stiekem op dat hij er toch nog weer een jaartje aan vast zou knopen, maar na ruim dertig jaar heeft Jan Timmer recht van spreken : de Aaldenaar zette afgelopen maand een punt achter zijn job als verzorger van vv Sweel. “In het voetbal is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Mijn tijd om te vertrekken is nu aangebroken. Ik kan terugblikken op een heel mooi hoofdstuk in mijn leven.”
Gemoedelijkheid
vv Sweel zonder Jan Timmer, het is haast ondenkbaar geworden. “Ik loop hier natuurlijk ook al zo lang rond bij de club. 't Alterbarg is een beetje mijn tweede huis geworden." Timmer heeft in de loop van de jaren wel aanbiedingen van andere voetbalclubs gehad, maar er gaat niets boven de gemoedelijkheid van het voetbal in Zweeloo. Het is zeker een dubbel gevoel om het stokje nu over te dragen.”
Niet loslaten
Jan Timmer had jarenlang een drukke fulltime job als soigneur/verzorger bij de bekende KrolStonE Continental Wielerformatie. Bovendien was hij verbonden aan de schaatsploeg VPZ. Ondanks dat intensieve programma, bleef hij al die jaren trouw aan het voetbal in Zweeloo.  'Natuurlijk heb ik wel eens gewikt en gewogen, maar Sweel kon ik nog niet loslaten. Elke trainingsavond en wedstrijd was een belevenis, ik ging er eigenlijk steeds meer van genieten. Je moet ook bedenken dat wat ik hier in al die jaren heb geleerd en heb opgebouwd een automatisme is geworden.”Echte vakman
Timmer is een echte vakman en straalt dat ook uit. Hij heeft tal van studies gevolgd, waaronder een pittige zes jaar durende opleiding tot massagetherapeut. Hij is ingevoerd in diverse massagetechnieken en met al zijn kennis en kunde ook op het gebied van blessurepreventie en hersteltraining van grote waarde. 
Altijd in voor een dolletje
Jan Timmer spreekt ronduit en doet dat met een grote glimlach. In zijn 'eigen' kleedkamer op 't Alterbarg voelt hij zich thuis en komen de verhalen vanzelf. Spelers lopen in en uit en met iedereen maakt hij een dolletje. Timmer pakt ondertussen zijn koffer en sluit met een vleugje weemoed de deur van de massagekamer. Hij zal op ’t Alterbarg niet meer met de vertrouwde waterzak langs en op het veld lopen en met de handdoek boven het hoofd  zwaaien. Het is voor alle partijen even wennen. 
Jan Timmer mag dan afscheid nemen als verzorger van het eerste elftal, maar helemaal verloren voor Sweel gaat hij niet. Hij blijft actief als speler van Sweel 4. “Dat is voor mij – naast wielrennen – nog een heerlijke ontspanning.”

Jan Timmer was ruim dertig seizoenen actief als verzorger van vv Sweel.
(Foto: Gerda Looije)
Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 juli 2021
 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto