.

.

.

HVZ/Vivendi pakt op valreep punt tegen Cirkeltijgers

De handbaldames van HVZ/Vivendi zijn het seizoen in de hoofdklasse gestart met een gelijkspel. In sporthal De Goorn werden in een aantrekkelijk duel de punten gedeeld met het stad-Groninger Cirkeltijgers : 22-22.

Het voelde voor de ploeg weer heerlijk om in een hal met publiek te kunnen spelen en dat publiek kwam niet voor niets. De beginfase van dit levendig duel ging gelijk op. De gasten kwamen echter mede dankzij slordigheden in het spel van HVZ/Vivendi gaandeweg wat beter in hun spel. Dat resulteerde bij rust in een 7-11 achterstand.

Tweede helft
In de tweede helft profiteerde Cirkeltijgers opnieuw van balverlies en na een paar tegenaanvallen stond er in no time zelfs een tussenstand van 7-14 op het bord. In plaats van de moed te verliezen toonde  de thuisploeg veerkracht door met veel strijd punt voor punt toch dichterbij te komen. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want langzamerhand kwam de spanning helemaal terug in de wedstrijd.

Met nog vier minuten op de klok kwam HVZ/Vivendi voor het eerst in de wedstijd op gelijke hoogte. Beide ploegen streden in de slotfase voor de overwinning. Dertig seconden voor het eindsignaal – en een stand van 21-22 – kwam HVZ/Vivendi alsnog op gelijke hoogte: 22-22. De puntendeling voelde als een overwinning.