Artikel
Duizenden vogels van keramiek

Duizenden vogels van keramiek vullen gedurende de zomermaanden de vloeren en wanden van CBK Rensenpark. Myrte van Dijk maakte voor dit bijzondere project vogels van klei in samenwerking met vele vrijwilligers!

Ook in Aalden gingen mensen thuis aan de slag: middels een online workshop instrueerde Myrte het vogeltjeskleien. Een gezellig en coronaproof gebeuren in eigen huizen! Waarna de vogeltjes werden verzameld en later door haar werden opgehaald. Om onderdeel te worden van de grote expositie.

De expositie, oorspronkelijk gepland in 2020 in het kader van 75 jaar vrijheid, werd vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus uitgesteld.

Een beter moment om deze tentoonstelling te openen is bijna niet denkbaar nu veel maatregelen versoepeld zijn en we weer meer vrijheid ervaren.
Myrte laat weten: “Dankzij de inzet van iedereen die heeft meegewerkt aan het project is het ondanks alle beperkingen toch gelukt!”

De expositie is van 10 juli tot en met 19 september a.s. op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13 en 17 uur gratis te bekijken in het CBK-gebouw in het Rensenpark in Emmen.

Meer informatie is te vinden op https://project-vogelvrij.nl

De Aalder productie van vogels van keramiek. (Foto: Monique Jonkman-Koolen).

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 juli 2021

 

 

 


 

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Culturele gemeente van Drenthe

Beste cultuurliefhebber uit de gemeente Coevorden, De gemeente Coevorden is van eind augustus 2021 t/m december 2022 culturele gemeente van Dre...

woensdag, 26 januari 2022

Lees verder

Aanvraag dorpsbudget vanuit ‘Schrijverscollectief van A tot en met Z’

Dit theater- en schooljaar is Coevorden de culturele gemeente van Drenthe, met als thema “Verbonden in Verhalen”. Vier schrijvers uit de voormalige gemeente Zweeloo hebben het idee opgevat om samen een...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder

Kleine bieb met grote letters in de Korenhof

Sinds kort heeft de bibliotheek Aalden in woonzorgcentrum de Korenhof een kleine bieb gemaakt met hierin grootletterboeken. Maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur (in de oneven weken) zijn Lammy Kroes en Anni...

dinsdag, 25 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto