Artikel
Geslaagd, de vlag kan uit!

Steeds meer mensen kiezen voor een sport. Goede begeleiding is daarbij erg belangrijk. Koen Willems uit Aalden wil daar zijn beroep van maken. “Ik zou graag op een sportieve manier met kinderen willen werken.

Hoe dat er precies uit gaat zien wil ik de komende jaren tijdens de opleiding Sport en Bewegen aan het Drenthe College in Emmen ontdekken”, zegt Koen. Hij wil graag mensen motiveren, activiteiten organiseren en initiatief nemen om sport en bewegen te stimuleren.

                                                 KOEN WILLEMS

De 15-jarige Aaldenaar start na de zomervakantie met een breed basisjaar waarin diverse profielen voorbij komen: Sport, Bewegen en Gezondheid, Trainer/coach voetbal, snowborden en Buurt, Onderwijs en Sport.  Vanaf het tweede jaar kan hij dan een specifieke keuze maken.

Koen heeft met het diploma Kader Beroeps (Sportklas) aan het Terra College in Emmen een mooie basis voor de vervolgopleiding gelegd. “Een van de keuzemogelijkheden op het Terra College was de Sportklas. Dat was vier jaar geleden ook de reden om voor deze school te kiezen."

Koen heeft tijdens de opleiding op drie stagelocaties met de praktijk kunnen kennismaken. “Mijn eerste stage was op het Landal Aelderholt, daar heb ik leuke tijd gehad in de animatie. De tweede stage was op de Bronzen Emmer in Meppen, waar ik nu ook met veel plezier als vakantiekracht actief ben. De laatste stage was bij bakkerij Schepers in Sleen. Vanwege de corona-perikelen was dat helaas van korte duur, maar daardoor niet minder interessant.”

Corona had ook gevolgen voor de opleiding van Koen. “Met name in het derde leerjaar hebben we veel fysiek onderwijs gemist. Hierdoor was het een pittige tijd om me voor te bereiden op het 4e leerjaar, het examenjaar. Gelukkig heeft het Terra College ervoor gekozen om in het 4e leerjaar de examenklassen zoveel mogelijk naar school te laten komen. Middels deze voorbereidingen heb ik met succes mijn examen afgerond.”

Koen wil graag van zijn hobby zijn beroep maken, want veel van zijn vrije tijd staat ook in teken van sport. “Ik ben graag actief en sportief bezig. Ik voetbal bij vv Sweel in de JO17 en verder vind ik het leuk om tijdens de wintersportvakantie te skiën."

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 juli 2021

 

Zoeken in de site

Laatste nieuws

World Clean-up Day 2021

Komende zaterdag is het weer zover: World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opschoondag komen ruim 180 landen in actie voor een schonere omg...

dinsdag, 14 september 2021

Lees verder

“Onteigening is een barbaars middel en niet van deze tijd”

Bij experts is er veel scepsis. Verplichte onteigening van boeren om daarmee de stikstofcrisis snel op te lossen is onrealistisch, roept weerstand op bij boeren en werkt daardoor alleen maar averech...

dinsdag, 14 september 2021

Lees verder

Het blijft elke keer indrukwekkend...

de landing van een luchtballon....dit keer dichtbij huis. De landing van een luchtballon blijft altijd indrukwekkend. Ook afgelopen week trok het schouwspel aan de dorpsrand van Meppen veel bekijks...

dinsdag, 14 september 2021

Lees verder
Willekeurige foto