Artikel
Clash tussen kleine dorpen tijdens

... de ‘Halftimeshow’ Mepper Voetbal. Zoals al eerder genoemd in het OEK was het bestuur van SV Möpp’n bezig met het organiseren van een extra sportief element voor hun tweejaarlijks voetbaltoernooi.

Achter de schermen waren de voorbereidingen hiervoor in volle gang en afgelopen donderdag werd dit ludieke plan ten uitvoer gebracht.

Rook en stevige tonen

Op de sjees, voortgetrokken door de ‘boos kijkende’ Kubota, werd er van Meppen naar Benneveld getogen. Benneveld is namelijk altijd voortrekker als het gaat om voetbal tussen kleine dorpen. Voorzien van groene (de Möpper clubkleur) vlaggen en omgeven met veel rook en stevige tonen van de mars ‘Koning Voetbal’ werden zij ontvangen bij het Bennevelder clubcafé.

Aloude voetbalclash
Hier stond een waar welkomstcomité klaar om de Möpper mannen te ontvangen. Door het overhandigen van rol perkament, met hierop een in rechtschapen Drents geschreven uitdaging, werd de oude garde van het Bennevelder bestuur uitgenodigd voor een voetbalclash tussen beide dorpen. Uiteraard werd deze door de Bennevelder kerels met groot enthousiasme aanvaard.

Grote eer
De strijd tussen beide dorpen, een spel gerelateerd aan het voetbal, wordt gespeeld voorafgaand aan de finalewedstijden van het reguliere Mepper toernooi. Benneveld kreeg de grote eer de wisselbokaal te mogen regelen.

Nieuwsgierig geworden welk dorp het sterkste zal zijn? Kom het beleven op 28 augustus, sportpark ’t Gat van Frans (z’n vrouw)’ in Meppen.

Het bestuur van SV Möpp’n met de sjees en rol perkament op weg naar Benneveld, v.l.n.r. Sjoert Ubels, Gert Kuipers  Sietse Kregel en Gert Naber.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 juli 2021

 

Zoeken in de site

Sportnieuws

Aalden Rondomme 2022 ... Gelukkig bleef het niet helemaal stil ...

Zaterdag 8 januari 2022, de dag waarop de hardloopliefhebbers uit de wijde omtrek zich zo op konden verheugen….op de 15e editie van de Aalden Rondomm...

dinsdag, 11 januari 2022

Lees verder

LTC zet vrijwilligers in het zonnetje

Als gevolg van de Corona-maatregelen kon de jaarlijkse Vrijwilligersdag van LTC Zweeloo niet doorgaan. Heel jammer, want het bestuur van de tennisclub had graag alle waardevolle vrijwilligers, weer willen bedanken voor hu...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder

100 jaar voetbal vvSweel, deel 3

“Voetbalclub speelt een grote rol binnen ons gezin”. Diane Bruinsma : synoniem voor clubliefde v.v. Swe...

dinsdag, 4 januari 2022

Lees verder
Willekeurige foto