Artikel
Happen en Grappen smaakt naar meer!

Een avond vol gezelligheid en cabaret bij Grand Café LiBo. Wie omstreeks 13.00 uur door de Aelderstraat reed had nog niet in de gaten dat er iets bijzonders te gebeuren stond, maar anderhalf uur later stond er een heus podium voor een avond vol gezelligheid en cabaret. In samenwerking met Theater Hofpoort organiseerde Grand Café Libo de eerste ‘Happen en Grappen’.

Het nieuwe terras bij LiBo met trendy containerbar, vlonders, grasmat en diverse knusse zithoekjes is nog geen maand in gebruik, maar er vonden al diverse gezellige evenementen plaats. Ideaal zo’n plek in het dorp - een unieke festival-achtige ambiance - waar je elkaar corona-proof treft in de openlucht. Nu kunnen de geplande evenementen alsnog volgens de richtlijnen doorgaan. Met als resultaat een boel gezellige avonden voor jong en oud.

Voor iedereen
Tineke Ensing en Raymon Heesen streven ernaar om voor ‘elk wat wils’ te organiseren. De agenda staat dan ook vol met een keur aan verschillende evenementen, van ladies bingo tot karaoke en van comedy tot spelletjesmiddag. Je kan bij LiBo terecht voor veel meer dan alleen een hapje en een drankje. De samenwerking met Theater Hofpoort begon nadat Tineke vorig jaar hoorde van Happen en Trappen in Gees/Oosterhesselen. Ze zocht contact met Saskia Kluwen van Theater Hofpoort en het begin van de match was gemaakt. Eind augustus 2020 vond al de eerste Comedy & Cocktails plaats en op vrijdag 23 juli stond het tweede comedyfestijn op de agenda bij LiBo.

Happen
Om 18.00 uur ontvingen de dames van Theater Hofpoort alle gasten die een ticket voor ‘Happen en Grappen’ hadden gekocht. Met een muntje voor een gratis drankje en niet veel later een heerlijke hamburger van de BBQ was de toon voor een fijne avond gezet. Er werden door het LiBo-personeel dekentjes uitgedeeld voor als het zou afkoelen. Kortom er was aan alles gedacht en het weer werkte fantastisch mee.

Grappen
Stipt om 20.00 uur klom MC Esther van der Voortop het podium om in verschillende korte sessies vol zelfspot de avond ‘aan elkaar te praten’. Cabaretiers Riza Tisserand en Oscar Arnold stonden voor de korte pauze op de programmering en Ronald Smink erna. De drie artiesten komen uit alle delen van het land: Amsterdam, de Achterhoek en Joure. Elk op hun eigen wijze brachten ze sfeer en vermaak. De één sloot wat beter aan bij de humor van het publiek dan de ander, maar bij allemaal gonsde er veel gelach over het terras.

Ander publiek
“Ik zie veel onbekende gezichten,” vertelt Raymon Heesen. “Leuk dat mensen uit de regio speciaal voor dit evenement naar LiBo zijn gekomen. We hopen dat ze de smaak te pakken hebben en ons ook op een ander moment bezoeken.” Tineke pakt tijdens de avond een mix van meegenieten op het terras en veel regelwerk tussendoor. “Coevorden wil de Kunst en Cultuur sector steunen na de heftige corona-periode,” geeft zij aan. “Deze samenwerking met Theater Hofpoort wordt zeker herhaald, want wij hebben met deze buitenlocatie écht iets extra’s te bieden. Hoe tof is het dat je niet met de auto op pad hoeft, maar gewoon vanuit je eigen dorp van zo’n avond kan genieten.”

Vervolg
De herkansing voor iedereen die deze keer moest missen staat al op 14 augustus op de agenda. Dan kan je opnieuw genieten van Comedy & Cocktails (kaarten via Theater Hofpoort). Coevorden wil als ‘culturele gemeente’ inzetten op verbinding en samen met LiBo komen er meer experimenten, zoals een ‘diner vol verhalen’!

Tekst : Claudia Stinne
Dronefoto: Salvador Rooijmans

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 juli 2021

 

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Jaarlijkse schilderdag succesvol

31 Schilders ‘plein air’ aan het werk in Zweeloo. De jaarlijkse schilder dag van Tourist Info Aalden/Zweeloo is afgelopen zaterdag succesvol verlopen. De dag werd voor de 13e keer georganiseerd en vond...

dinsdag, 14 september 2021

Lees verder

Zwaagstra nieuwe hoofdsponsor Sweelpop Festival

Zwaagstra, bestaand uit Zwaagstra Beton en Zwaagstra sierbestrating heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor verbonden aan Sweelpop Festival. Afgelopen week werden de handtekeningen onder het contract gezet tot medio 202...

woensdag, 8 september 2021

Lees verder

Openluchtspelcommissie Zweeloo maakt van nood een deugd

Alles weer spik en span voor nieuwe voorstellingen in 2022. De nood van de openluchtspelcommissie is, zoals voor zoveel kunst- en cultuurorganisaties in de coronaperiode: geen mogelijkheden te doen wat - al si...

woensdag, 8 september 2021

Lees verder
Willekeurige foto